HR

Aktualnosti

Objavljeno: 14.12.2018.

Održana je Svečana adventska akademija studenataU srijedu 12. prosinca 2018. godine u Novoj zgradi Hrvatskog katoličkog sveučilišta održana je, sada već tradicionalna, svečana adventska akademija studenata Hrvatskog katoličkog sveučilišta. Ovogodišnja akademija studenata pod geslom Pripravite put Gospodinu! okupila je veći broj studenata, zaposlenika i prijatelja Sveučilišta.

Svečani program vodili su studenti Odjela za komunikologije Ilijana Knežević i student Marko Jergović koji su u svojim govorima, tijekom cijelog programa, podsjećali na pravo značenje Božića koje se odmiče od konzumerizma kakav viđamo svakodnevno i koji upućuje na najvažniji segment Božića protkan u jednoj riječi koja se zove - ljubav koja se očitovala u Isusu Kristu! Svečani program započeo je zajedničkom molitvom  koju je predvodio sveučilišni kapelan Odilon Singbo. Program se nastavio glazbenim nastupima pjevačkog zbora Hrvatskog katoličkog sveučilišta, pjevačkog zbora studenata Odjela za sestrinstvo, pjevačka skupina A CLAPELLA Odjela za komunikologiju i  nastupom benda studenata sastavljenog za ovu prigodu.Iznenađenje večeri bio je nastup nastavnika i djelatnika Hrvatskog katoličkog sveučilišta koji su pod vodstvom asistentice s Odjela za psihologiju Ane Šeremet i asistenta Dominika Borne Ćepulića otpjevali Raduj se, o Betleme i Radujte se narodi.

Adventsku akademiju zaključio je rektor prof. dr. sc. Željko Tanjić koji je u svečanom govoru zahvalio studentima, organizatorima i sudionicima na doprinosu oko organizacije svečane Akademije te svima zaželio čestit i blagoslovljen Božić. Prije samoga kraja voditelji programa pozvali su sve prisutne na sudjelovanje u humanitarnoj akciji Daj pet za Benin kojom studenti i studentice prikupljaju dobrovoljne priloge za djevojčice iz doma „Sv. Ivana Pavla II.“ Akciju je podržala tiskara Znanje otisnuvši prigodne kartice. Akademiju su zaključili svi izvođači koji su otpjevali pjesmu Božić dolazi.
Podijelite na: