Održan 3. recital “Pjesma adventu” u Gornjoj Stubici

15.12.2014.U nedjelju 14. prosinca 2014. u crkvi svetog Jurja u Gornjoj Stubici održan je 3. Recital Pjesma adventu. Na recitalu su čitane pjesme adventske tematike.

Pjesme Slatke istine u vijencu od Božikovine i U osmjesima puka slutim dah Božji čitao je pjesnik Vladimir Šuk iz Oroslavja.

U pjesmama Dolazak i Četiri svijeće autorica Višnja Pikec iz Gornje Stubice opisala je svoja razmišljanja o dolasku te o smislu iščekivanja i kako donijeti jaslice onima kojima je to potrebno.

Radost i veselje koje bude jutarnje mise zornice zbog kojih se osjećamo kao u snu opisala je u pjesmi Zornice autorica Ljerke Žitnjak iz Oroslavja, a njezinu je pjesmu interpretirala Biserka Postružin.

Marija Labaš iz Gornje Stubice u pjesmama Očekivanje Božića, Zornica i Dani adventa pozvala nas je da budemo spremni otvoriti srce da se u njemu nastani mali Božić, progovorila je o razlogu zašto idemo na zornicu, čemu se najviše možemo radovati u vremenu adventa, te o radosti koja se rađa u obitelji koja zajedno moli.

Kako doživljava zornicu i što se u srcu događa,što će On u našem srcu naći i zašto nam duša kao svijeća treperi opisala je u svojim pjesmama Pri zornice, Došašče vu mojem srcu i Kak svieča Valentina Babić iz Oroslavja, a pjesme je interpretirala Biserka Postružin.

Rajko Fureš iz Zaboka u pjesmi na kajkavskom izričaju Veseljiče življenjske iznio je svoja adventska promišljanja o životu i što je to što nam donosi sreću.

Što je to advent danas, a što je bio nekada,Tko nam je sve bliže i tko nam dolazi, te da li nas naša očekivanja i želje vode do Isusove štalice pitala je u pjesmama Što je advent, Sve su nam bliže, dolaze i U Isusovoj štalici autorica Tatjana Hikec iz Gornje Stubice.

O sjećanjima na advent i babičinoj toplini,kako je bilo nekad te vrijeme očekivanja opisala je u pjesmama Na prvu došašča, Kak negda i Vrijeme iščekivanja autorica Jadranka Papišta iz Zaboka.

Đurđica Zrinščak Družinec iz Stubičkih Toplica pročitala je pjesme Došašće, Isus dolazi, Dobar početak dana i Koj je to denes.

Program je vodio Darko Fiket, predsjednik udruge sveta Marta iz Zaboka, koja je ujedno i bila gost večeri, a recital je pjevanjem obogatio muški kvartet ŽMIK iz Stubičkih Toplica. Na kraju se prisutnima obratio žipnik, vlč. Nikola Jurković , a riječi zahvale u ime organizatora uputila je predsjednica Gornjostubičke udruge Lipin cviet Tatjana Hikec.

Nikola Jurković

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr