Obiteljska priprava za blagdan Božića u župi sv. Barbare iz Vrapča

22.12.2014.Na četvrtu adventsku nedjelju, 21. prosinca, obiteljska zajednica župe sv. Barbare iz Vrapča imala je obiteljsku pripravu za blagdan Božića. Okupilo se tridesetak članova koji su susret započeli molitvom, a zatim je uslijedilo promišljanje o biti došašća i važnim preduvjetima za  radosnu proslavu Božića. Postavili smo si pitanja razlikujemo li pojmove „praznik“ i „blagdan“, te je do izražaja došla činjenica da nam se čini kako svijet u kojem živimo od blagdana Božića želi učiniti praznik.

Kroz promišljanje o likovima koji čine naše jaslice, od svakog lika pokušali smo naučiti nešto što može naš Božić i naš život učiniti ljepšim.U drugom dijelu susreta g. Robert Rukavina predstavio nam je društvenu igru koju su osmislili članovi njegove obitelji „Na putu s Marijom“. Zamolili smo g. Rukavinu da nam iznese svjedočanstvo o svojem vjerničkom životu, obraćenju i obiteljskom životu. Naime, Robert i njegova supruga Nada roditelji su devetero djece. Bilo je uistinu lijepo i poticajno slušati koliku snagu ima vjera u životu čovjeka kada je spreman otvoriti se Bogu.

Nakon službenog dijela susreta, članovi obiteljske zajednici ostali su u druženju. Za vrijeme susreta djecu roditelja koji dolaze na susrete obiteljske zajednice čuvali su župni animatori.

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr