Mladomisnici posjetili karmelićanke u Brezovici

6.7.2022.

Na blagdan svetih Ćirila i Metoda, slavenskih apostola, u utorak 5. srpnja ovogodišnji dijecezanski mladomisnici Zagrebačke nadbiskupije, pod vodstvom svoga duhovnika vlč. Ante Pavlovića, posjetili su sestre karmelićanke u Stepinčevom Karmelu u Brezovici.Susret je započeo misnim slavljem koje je predslavio mladomisnik vlč. Domagoj Koružnjak iz Župe sv. Nikole Tavelića iz zagrebačke Kustošije. Uz njega su bili suslavitelji mladomisnici: Petar Belina, Krešimir Babić, Antonio Kovačić, Ivan Vujević, Filip Šešek, Mate Cikoja i Patrik Paulić iz Zagrebačke nadbiskupije, Krunoslav Sajko iz Varaždinske biskupije, te duhovnik vlč. Anto Pavlović koji je na početku misnoga slavlja zahvalio sestrama na molitvenoj pratnji naših mladomisnika te naglasio da su oni plod njihovih molitava u koje ih dalje preporučuje.Prvo čitanje pročitao je vlč. Patrik Paulić, evanđelje je navijestio vlč. Antonio Kovačić, a molitvu vjernika pročitao je vlč. Ivan Vujević.

Vlč. Kovačić tumačio je Riječ Božju nadahnjujući se na misnim čitanjima blagdana. Na početku homilije rekao je da je temeljna istina kršćanstva da je Bog postao čovjekom, koju Židovi nisu mogli prepoznati i prihvatiti. Oni nisu prepoznali Svetoga među njima. Ta Božja ljubav darovana je danas prezbiterima koji trebaju donositi Krista drugima i svojim životom biti „provokatori“ svetoga. „Svetost je mogućnost da nas Isus Krist posvećuje svojom mukom, smrću i uskrsnućem“, istaknuo je propovjednik. Nadalje je govorio o proročkoj dimenziji koja je u službi drugoga i potaknuo prisutne da mole za nova svećenička zvanja.„Poslani smo umrijeti za druge živeći našu svakodnevnicu. Ako je to molitva, umrijeti moleći. Ako je to župa, umrijeti za one kojima smo poslani… Temeljno pitanje je: ‘Je li Isus Krist kralj u mom životu?’ Jedino u njemu možemo tražiti snagu, biti radikalan prorok donoseći novost života, „ rekao je vlč. Kovačić.

Na kraju misnog slavlja vlč. Pavlović zahvalio se predslavitelju vlč. Domagoju Koružnjaku, propovjedniku vlč. Antoniju Kovačiću za izvrsno vođenje misnog slavlja i propovijedanje. Mladomisnički blagoslov nije izostao, kao i preporuka Majci Božjoj uz pjesmu: „Svi u glas“.Druženje se nastavilo u sestarskoj govornici gdje su se mladomisnici predstavili i podijelili sa sestrama svoja duhovna iskustva. Susret je završio Isusovom molitvom „Oče naš“ i preporukom sestrama u daljnju molitvenu pratnju. (IKA)

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr