HR

Aktualnosti

Objavljeno: 08.12.2014.

Kročimo životom kao MarijaU subotu, 6.prosinca 2014., na blagdan Svetog Nikole, u Župi Bezgrešnog Začeća BDM, na večernjoj svetoj misi održan je drugi dan trodnevne priprave za blagdan Bezgrešnog Začeća Blažene Djevice Marije.
           
Svetu misu predvodio je preč. Davor Štuljan, župnik u Samoboru i dekan Samoborsko-Okićkog dekanata, a pjevao je i zbor mladih iz Samobora.

U svoju propovijed, preč. Davor Štuljan uključio je tri stavke: prva tema koje se dotakao bio je Sveti Nikola, druga advent, a treća tema kojom je zaključio propovijed bila je Blažena Djevica Marija.

Tijekom propovijedi, preč. Štuljan odaslao je prisutnim vjernicima nekoliko poruka. Prije svega, naglasio je kako nije sva ljepota satkana samo u primanju darova – kršćanin ih treba naučiti i davati. Nadalje, poručio je kako bu svaka osoba trebala biti radosna u srcu, iznutra, širiti tu radost. Svoju je propovijed zaključio tezom kako bi svijet bio ljepši kada bi ljudi kročili kroz život kao Marija – puni dobrote, ljubavi, suosjećanja, nade.

Drugi dan priprave ujedno je obilježio i susret zajednice mladih iz Župe Bezgrešnog Začeća BDM – Soblinec te zajednice mladih iz Župe Svete Anastazije iz Samobora.Nakon svete mise došao je i Sveti Nikola koji je najmlađima podijelio slatke paketiće, ali ni oni stariji nisu ostali praznih ruku. Zajednica mladih Župe Bezgrešnog Začeća BDM i za njih je također priredila poklone.Nakon cjelokupnog programa, zajednice mladih nastavile su se družiti u prostorijama župe. Sklopila su se nova poznanstva, ali i razmatrali planovi o daljnjim suradnjama, susretima i budućim druženjima ovih dviju župnih zajednica.


Antonela Zora Rezo
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda
 
Podijelite na: