HR

Aktualnosti

Objavljeno: 05.12.2016.

Križ i krunica - najjače oružje sv. Franje KsaverskogaVugrovečki vjernici proslavili su u subotu, 3. prosinca blagdan zaštitnika svoje župe, sv. Franju Ksaverskoga. Svečanu podnevnu sv. misu predvodio je dekan Sesvetsko-vugrovečkog dekanata vlč. Mario Migles, župnik u Sesvetama, u koncelebraciji s vugrovečkim župnikom vlč. Filipom Lucićem te župnicima i kapelanima drugih župa u dekanatu.
 
U svojoj homiliji vlč. Migles pozvao je vjernike na razmišljanje o predanosti vjeri i Bogu sv. Franje Ksaverskoga kojega se smatra, poslije sv. Pavla, najvećim misionarom Katoličke Crkve.

Vlč. Migles se posebno obratio prvopričesnicima, koji su predstavljeni na sv. misi, govoreći im o spremnosti ovoga sveca da ode u daleke, nepoznate zemlje širiti Božju riječ bez oklijevanja, oboružan najjačim mogućim oružjem - krunicom i križem.
 
I zaista, moćna zaštita i snaga toga oružja učinila je da je sv. Franjo na svom misionarskom putu po Indiji i Japanu pridobio za kršćanstvo te krstio oko 30 000 ljudi.

Na kraju sv. mise prvopričesnici, a potom i ostali vjernici mogli su dodirnuti moćnik sv. Franje Ksaverskoga koji se nalazi u vugrovečkoj crkvi od izgradnje crkve 1759. godine.Priprema za ovaj veliki župni blagdan započela je trodnevnicom koju je vodio pater Davor Lukačević iz Sesvetskih Sela, a završila večernjim koncertom u župnoj crkvi na sam blagdan sv. Franje na kojemu su nastupile orguljašica Ljerka Očić te sopranistica Sonja Runje.

Oružje zaštitnika naše Župe sv. Franje Ksaverskoga - križ i krunica, trebali bi nama vjernicima biti svaki dan u rukama i srcu, a adventske svijeće rasvjetljavati ne samo naše kuće, već i naše duše za karitativno djelovanje i ljubav prema drugima i Bogu, kako nam je na završetku sv. mise poručio vlč. Migles.
                                                      

Ankica Blažinović Kljajo
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda
Ispišite stranicu: