HR

Aktualnosti

Objavljeno: 29.12.2022.

Kardinal primio predstavnike hrvatske nogometne reprezentacijeZagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić primio je delegaciju Hrvatskoga nogometnoga saveza u četvrtak 29. prosinca 2022. godine u Uredu zagrebačkoga nadbiskupa (Kaptol 29). Prisutnomu predsjedniku Hrvatskoga nogometnoga saveza g. Marijanu Kustiću, a posebno izborniku hrvatske nogometne reprezentacije g. Zlatku Daliću, kardinal Bozanić čestitao je na velikom uspjehu, osvojenoj brončanoj medalji na nedavno završenom Svjetskom nogometnom prvenstvu u Kataru te na afirmaciji brojnih vrjednota u hrvatskom narodu koje su došle preko djelovanja hrvatske nogometne reprezentacije.

Predstavnici HNS-a očitovali su radost zbog susreta na kojemu mogu zahvaliti kardinalu na molitvenoj potpori i blizini. Poručili su da reprezentaciju vode obiteljske vrjednote, domoljublje i vjera zahvaljujući kojima su, uz nogometna umijeća, došli do iznimnih postignuća. Govoreći o stožernoj ulozi Crkve u njegovanju zajedništva u hrvatskom narodu poručili su da je ono također cilj Hrvatskoga nogometnoga saveza. U tom smislu predstavili su važnost inicijative da se izgradi primjeren nogometni stadion u Zagrebu.Kardinal Bozanić osvrnuo se u vrijednosnom smislu na značaj reprezentacije u suvremenom hrvatskom društvu i na njezinu ulogu u učvršćivanju snage hrvatskoga zajedništva u koju su utkani i rad, i požrtvovnost, i skromnost, i solidarnost, i nenametljivost. Govorio je i o važnosti koju pozitivne poruke nacionalnoga nogometnoga športa imaju pogotovo za djecu i mlade. Naglasio je da Zagrebačka nadbiskupija daje podršku nastojanjima da Hrvatska i Zagreb kao njezin glavni grad imaju nogometni stadion kakav zaslužuju, pogotovo s obzirom na velike nogometne uspjehe. Poželio je da reprezentacija i nadalje njeguje vrjednote oko kojih se sada okupila, a članovima reprezentacije i u budućim natjecanjima zajamčio je svoju molitvenu blizinu.Predsjednik Kustić i izbornik Dalić kardinalu Bozaniću na dar u znak zahvalnosti za potporu reprezentaciji predali su brončanu medalju sa Svjetskoga nogometnoga prvenstva u Kataru, istovjetnu medalju kakvu su dobili i hrvatski reprezentativci. Kardinal Bozanić na dar je dobio i dres hrvatske nogometne reprezentacije s imenom kapetana naše nogometne reprezentacije, Luke Modrića.Kardinal je izborniku Daliću i reprezentaciji darovao medalju s likom sv. Josipa, zaštitnika Hrvatske, srebrno-zlatnoga sjaja, kakav imaju i njihovi dosadašnji uspjesi te poželio da ih taj sjaj prati i u budućim natjecanjima.

U delegaciji Hrvatskoga nogometnoga saveza na susretu s kardinalom bili su i prvi dopredsjednik HNS-a g. Ante Vučemilović-Šimunović, tehnički direktor A i U-21 reprezentacija g. Stipe Pletikosa te team managerica A reprezentacije gđa. Iva Olivari. Sa strane Nadbiskupije bili su prisutni i preč. Ivica Budinšćak, ravnatelj UZUK-a, i g. Branimir Stanić, glavni urednik Glasa Koncila.

Ured zagrebačkog nadbiskupa
Foto: Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije
Ispišite stranicu: