HR

Aktualnosti

Objavljeno: 11.05.2022.

Kardinal Parolin doputovao u Zagreb

Povodom 30. obljetnice priznanja Republike Hrvatske te 25. obljetnice ratifikacije triju Ugovora između Svete Stolice i Republike Hrvatske državni tajnik Svete Stolice kardinal Pietro Parolin doputovao je u utorak 10. svibnju 2022. godine u Zagreb.



U Međunarodnoj zračnoj luci „Franjo Tuđman“ kardinala Parolina dočekali su zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Giorgio Lingua, predsjednik Hrvatske biskupske konferencije i zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić, generalni tajnik HBK-a preč. Krunoslav Novak te posebni savjetnik za vanjsku politiku hrvatskoga premijera Mate Granić.



Državni tajnik Svete Stolice kardinal Pietro Parolin boravit će u Hrvatskoj od 10. do 12. svibnja 2022. S članovima Hrvatske biskupske konferencije susrest će se u srijedu, 11. svibnja, u sjedištu HBK na zagrebačkom Ksaveru. Istoga dana u 18 sati predvodit će euharistijsko slavlje u bogoslužnom prostoru bl. Alojzija Stepinca na Kaptolu 28, u Zagrebu.



U četvrtak 12. svibnja u prijepodnevnim satima kardinal Parolin imat će susret s predsjednikom Vlade Andrejom Plenkovićem i s predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem. U Hrvatskom saboru održat će prigodni govor, a poslije toga susrest će se s predsjednikom države Zoranom Milanovićem.


Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije
Foto: Bernard Čović (Glas Koncila)
Ispišite stranicu: