Kardinal Josip Bozanić u Rimu glasovao na referendumsko pitanje

1.12.2013.

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić glasovao je u nedjelju, 1. prosinca u popodnevnim satima u Rimu u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Italiji, na referendumsko pitanje da se u Ustav Republike Hrvatske unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca.

Od 2. do 4. prosinca kardinal Bozanić će kao potpredsjednik Komisije CCEE-a Caritas in Veritate zadužene za socijalna pitanja te kao koordinator odjela za migracije pri Komisiji predsjedati u La Valletti na Malti susretom delegata biskupskih konferencija zemalja Europe za pastoral migranata koji će se održati na temu: „Pastoral migranata i izbjeglica: između integracije i uključenja“.
Od 5. do 7. prosinca Kardinal će sudjelovati u Rimu na plenarnom zasjedanju Papinskog vijeća za laike na temu: „Naviještati Krista u digitalnoj eri“.

Kardinal se u Rimu nalazi od 26. studenog gdje je sudjelovao na zajedničkoj komisiji Vijeća europskih biskupskih konferencija (CCEE) i Simpozija biskupskih konferencija Afrike i Madagaskara (SECAM) koja priprema susret biskupa Europe i Afrike te na redovnom zasjedanju Komisije za Međugorje pri Kongregaciji za nauk vjere.

vlč. Željko Faltak

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr