Kardinal Bozanić uputio sućut u povodu smrti mitropolita Pavlovića

4.4.2014.Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je 4. travnja 2014. godine brzojav sućuti srpskom patrijarhu gospodinu Irineju povodom smrti mitropolita zagrebačko-ljubljanskog gospodina Jovana Pavlovića, u kojem Kardinal piše:

S tugom sam primio vijest o smrti Njegovog Visokopreosvećenstva, mitropolita zagrebačko-ljubljanskog gospodine Jovana Pavlovića. Iskrenu kršćansku sućut izražavam Vašoj Svetosti, preosvećenim episkopima, svećenstvu, monaštvu i pravoslavnim vjernicima, kao i cijeloj Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi, a posebno svećenstvu, monaštvu i vjernicima eparhije Zagrebačko-ljubljanske te molim Gospodina da u radost nebeskoga kraljevstva primi svoga službenika koji je na zemlji vršio pastirsku službu.

Njegova smrt rađa u meni sjećanja na brojne osobne susrete i razgovore s pokojnim Mitropolitom, koji je nosio odgovornu dužnost u Hrvatskoj, posebno u teškim i složenim vremenima u kojima se tražila kršćanska vjerodostojnost, promicanje ljudskog dostojanstva i nastojanje da se očuva mir među građanima.

U dužnostima koje mu je Crkva povjeravala mitropolit Jovan je u smirenoj jednostavnosti nastupao kao čovjek vjere i nade. Vođen kršćanskim duhom dijaloga bio je otvoren zajedničkim nastojanjima, potičući na strpljivost, ljubav i opraštanje. Neka mu Gospodin bude nagrada za dobra djela učinjena na zemlji.


Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr