Kardinal Bozanić čestitao Božić Predsjedniku RH

23.12.2012.


 

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić zahvalio je predsjedniku Republike Hrvatske gospodinu Ivi Josipoviću na božićnim čestitkama te mu čestitao Božić, riječima:

"Božićne i novogodišnje čestitke, što ste ih uputili meni, biskupima, svećenicima, redovnicima i redovnicama te katoličkim vjernicima Zagrebačke nadbiskupije, primio sam kao znak Vašeg poštovanja prema vjernicima i Katoličkoj Crkvi u Hrvatskoj.

Mi katolički vjernici i ove godine slavimo Božić moleći da Isusov rođendan bude početak obnove za svakog čovjeka. Svojim rođenjem u tijelu Krist se približio ljudima i uzdigao čovjekovo dostojanstvo. Zato se smijemo nadati da će se po daru božićnog blagoslova promicati iskrenost i suradnja, pravo i pravda, te poštivanje čovjeka u hrvatskom društvu, kako bi naša Domovina postala skladan dom za sve svoje građene.

Zahvaljujem Vam na dobrim željama prigodom božićnih blagdana te želim da radost Božića, koja se ovih dana širi među ljudima, bude stvarnost Vašeg doma i Vaše obitelji, kao i suradnika u Vašoj odgovornoj službi, a nova 2013. godina svima bila sretna i blagoslovljena!"

Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr