Kad činiš dobro, čini dvostruko dobro

21.10.2011.

 

Caritas Zagrebačke nadbiskupije uz suglasnost Nadbiskupskog duhovnog stola ove godine po prvi puta uz blagdan Svih Svetih i Dušni dan organizira akciju »Kad činiš dobro, čini dvostruko dobro«.

Činjenica je da tih dana milijuni vjernika posjećuju grobove svojih najmilijih, moleći se za njih te uljepšavajući pritom njihove grobove cvijećem i svijećama. Često to činimo vrlo rastrošno.

Želja nam je potaknuti vjernike da, dok se tih dana prisjećaju i mole za svoje preminule, učine neko dobro djelo i za žive - da kupnjom svijeća na Caritasovim štandovima pomognu djeci i mladima kojima je potrebna pomoć i tako učine dvostruko dobro!

Naime, cilj akcije je prikupiti financijska sredstva za pomoć mladima koji nakon punoljetnosti izlaze iz Caritasovih domova te djeci socijalno ugroženih obitelji s područja župa Zagrebačke nadbiskupije.

Stoga Caritasa poziva vjernike da se kupnjom svijeća uključe u akciju kako bi zajednički osigurali bolju budućnost djeci i mladima potrebnih naše podrške i pomoći.

Svijeće je moguće kupiti od 26. listopada do 2. studenoga od 9.00 do 17.00 sati ispred zagrebačke katedrale, te na štandovima Caritasa u periodu od 30. listopada do 2. studenoga od 9.00 do 18.00 sati ispred sljedećih zagrebačkih groblja: Mirogoj, Krematorij, Miroševac i Markovo polje.

Osim kupnje svijeća građani se u akciju mogu uključiti uplatom dobrovoljnih priloga na žiro-račun u Zagrebačkoj banci 2360000-1101340277, poziv na broj 03001, s naznakom: Dvostruko dobro.

Jednako tako svijeće je u danima uoči blagdana Svih Svetih moguće kupiti u Caritasu Zagrebačke nadbiskupije na adresama Vlaška 36 i Selska cesta 165 te u sljedećim župama Zagrebačke nadbiskupije:

Župa Sv. Ivana don Bosca (Podsused),

Župa Sv. Ivana ap. i ev. (Utrine),

Župa Svih Svetih (Sesvete),

Župa Majke Božje Lurdske,

Župa Sv. Nikole Tavelića (Kustošija),

Župa Sv. Jeronima (Maksimir),

Župa Presvetog Trojstva (Prečko)

i Župa Sv. Josipa (Trešnjevka).

Više informacija o akciji: Ivana Reić (mob. 091/544-2885, e-mail ireic@czn.hr).

Za Caritas Zagrebačke nadbiskupije:

Stjepan Moškatelo

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr