HR

Aktualnosti

Objavljeno: 05.12.2014.

Isusovci obilježili 200 godina ponovne uspostave Družbe IsusoveSvečanim misnim slavljem, kojeg je predvodio apostolski nuncij u RH, nadbiskup Alessandro D'Errico, je na blagdan sv. Franje Ksaverskog, 3. prosinca 2014. godine, u Župi Bezgrješnog Srca Marijina na Jordanovcu započelo obilježavanje velikog jubileja: 200 godina ponovne uspostave Družbe Isusove.

Nuncij je tom prigodom pozvao na zahvalu Bogu za ponovnu uspostavu Družbe 1814. godine, kao i za dobro koje su isusovci u proteklih 200 godina učinili po svijetu, ali i tijekom cijele svoje povijesti. "Molimo puno svjetla i Božje pomoći za sve članove Družbe, kako bi uvijek mogli biti dostojni sinovi sv. Ignacija, uvijek vjerni svom poslanju i karizmi Družbe", rekao je nuncij.

U nastavku je podsjetio kako je i poglavar Katoličke crkve, papa Franjo, isusovac te se osvrnuo na papin san o Crkvi.

"Današnja Crkva, više nego ikad, mora biti u pokretu te uvijek nadahnuta i pokretana misionarskim duhom. Papa želi jednu drugačiju Crkvu, onu koja ide prema svima, bez razlike, sve do krajnjih granica svijeta: onih materijalnih, kao i duhovnih granica onih koji su se udaljili od vjere", nastavio je nuncij D'Errico te naglasio i važnost jednostavnosti u riječima.

Vjernicima je poručio da budu pažljivi u vezi sadržaja te da ne gube vrijeme na detalje i sitnice jer je bit Radosne vijesti jednostavna: Bog je Ljubav, Otac, Milosrđe, Oproštenje i Dobri Pastir.

Svečanost obilježavanja ovog važnog jubileja nastavljena je, nakon sv. mise, u velikoj dvorani Filozofskog fakulteta Družbe Isusove, gdje su održana prigodna predavanja o isusovcima u Hrvatskoj, a sve je pratio i glazbeni program.
 

Željka Kunštek
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda
 
Podijelite na: