Humanitarni božićni koncert u Samoboru

15.12.2014.Glazbenik Natko Gaberc uspio je četvrtu godinu zaredom na Božićnom koncertu okupiti izvrsne glazbene umjetnike te 11. prosinca u prepunoj Športskoj dvorani Samobor prirediti iznimni kulturni događaj za svoje sugrađane. Prihod od koncerta bio je namijenjen djeci koja su sa svojim majkama na smještaju u Sigurnoj kući Caritasa Zagrebačke nadbiskupije te djeci iz udruga »Nova škola« i »Leri«.


Pred publikom, koja je pokazala da podjednako voli i dobru glazbu i dobra djela, nastupili su: Vokalni ansambl »Samoborke« s voditeljem Draženom Kurilovčanom, Đurđica Pleše Vujica, Ervin Baučić, Renata Sabljak, Neno Belan, Marijan Ban, Stjepan Jimmy Stanić i Barbara Trohar, »Sudar Percussion«* i Matej Meštrović. Folklornim ansamblom »Petkov Breg« i Tamburaškim orkestrom »Čabdin« - kojima su se pridružili alt-saksofonista Ivor Reljić, klavijaturistica Željka Spinčić, gitarista Krsto Lalić i bubnjar Filip Hrelja - ravnao je glazbenik Gaberc.


 
 
Pokrovitelji koncerta bili su: Rotary Club Samobor, Grad Samobor, Sportski objekti Samobor, Pučko otvoreno učilište Samobor, Komunalac Samobor i Turistička zajednica grada Samobora. Sponzori koncerta bili su: tvrtka za najam audio, video i rasvjetne opreme »Eldra«, tiskare »Offset NP GTO tisak« i »Printera Grupa«, restoran »Gabreku 1929.«, cvjećarnica »Frezija« i Hotel »Lavica«. Goste koncerta na ulazu u Šporsku dvoranu Samobor srdačno su dočekivale mažoretkinje kluba »Unity S«. Program koncerta vodio je Mislav Maroević, direktor Radio Samobora, koji je bio medijskog pokrovitelj koncerta - uz Glasnik Samobora i Svete Nedelje, Radio Samobor, Radio Sveta Nedelja i Hrvatsko društvo skladatelja - ZAMP.
 
U ime djece iz Kuće za žrtve obiteljskog nasilja Caritas Zagrebačke nadbiskupije zahvaljuje organizatoru koncerta i svima koji su svojim doprinosom omogućili njegovo održavanje, kao i svima koji su dolaskom podržali plemeniti cilj ovog kulturnog događaja, među kojima su bili i predstavnici lokalnih vlasti.
 
Caritasova Sigurna kuća trenutno je utočište za pet majki s trinaestero djece.

Stjepan Moškatelo

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr