Godišnja skupština društva "Tkalčić"

13.12.2017.


Društvo za povjesnicu Zagrebačke nadbiskupije “Tkalčić” održalo je 12. prosinca dvadesetiprvu redovitu Skupštinu u plavoj dvorani Nadbiskupskoga duhovnoga stola. Nazočilo je 40 članova i gostiju, a u ime pokrovitelja, zagrebačkoga nadbiskupa Josipa Bozanića, Skupštini je nazočio Tomislav Subotičanec, voditelj Nadbiskupskoga duhovnoga stola, koji je skupštinare u tom svojstvu pozdravio. Skupština je održana prema predloženome dnevnome redu.

Izvješća su podnieli predsjednik mons. dr. Stjepan Kožul, rizničar Vlado Razum i dr. Marija Buzov u ime Nadzornoga odbora. Skupštinari su prihvatili sva tri izvješća, te program rada i novčani proračun za iduću godinu. Predsjednik se u svom izvješću spomenuo dvojice pokojnih članova, Srećka Muštre i mons. dr. Tomislava Ivančića. Osim što je predsjednik u svom izvješću predstavio godišnjak “Tkalčić” br. 20/2016., na skupštini su predstavljene još tri knjige u izdanju ili suizdanju družtva “Tkalčić”, objavljene u ovoj tekućoj godini.

Dr. Ivan Mirnik predstavio je knjigu dr. Matije Berljaka “Vir i uvir našega življenja. Trg Svetoga Lovre u Cirkovljanu”, dr. Stjepan Razum predstavio je knjigu Josipa Bedekovića “Knjiga o Sv. Jeronimu, Iliriku i Međimurju”, a dr. Agneza Szabo knjigu dr. Miroslava Akmadže “Crkva i država. Dopisivanje i razgovori između predstavnika Katoličke crkve i komunističke državne vlasti u Jugoslaviji. Svezak IV. 1965.-1968.”.

Krunoslav Šoić

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr