HR

Aktualnosti

Objavljeno: 15.12.2018.

Došašće u VivodiniDana 15. prosinca 2018. molila se krunica u udomiteljskoj obitelji Marte Vrbanek u Stojavnicama s Gospom Hodočasnicom. U ovom iščekivanju Božića, došašću, odlučili smo se na nivou naše župe s Gospom Hodočasnicom obići naše dvije udomiteljske obitelji Kruljac u Hodincima i Vrbanek u Stojavnicama te Dom za starije i nemoćne obitelji Viktorovski u Vivodini.

U Stojavnicama nas je dočekalo dvoje pokretnih, jedna slabo pokretna osoba i dvoje u invalidskim kolicima u obitelji Vrbanek Marte koja se zajedno s obitelji brine o starcima. Svi su se dragovoljno priključili molitvi krunice uz Gospu Hodočasnicu koja je prije početka nove liturgijske godine krenula na put po našoj župi. Ona dolazi u naše obitelji s puno radosti i milosti, baš onako kako je nekad ušla u Zaharijinu kuću i pozdravila Elizabetu. Vjerujemo da Marija kao Majka najbolje zna što nam treba, gdje se moramo mijenjati, što nam je činiti... vjerujemo da će nas svojim pohođenjem obnoviti i pomoći u našim slabostima.

Očekujemo rođenje malog Isusa, a ovdje u Stojavnicama na vidjelu je treća dob, što je također sastavni dio života. Prepoznati Isusa i u starcima velik je izazov, a ujedno i blagoslov onome koji u tome uspije. Marta je doista uspjela u svom pozivu, a to se zadovoljstvo očituje i na licima njezinih štićenika kao i na radosnom ophođenju njezinih članova obitelji.

Sanja Benković-Marković
Podijelite na: