HR

Aktualnosti

Objavljeno: 14.12.2018.

Deset obitelji slabijeg imovnog stanja dobilo po 3.700 kuna novčane pomoći


13. prosinca, na spomendan svete Lucije, koja je svoj imetak razdijelila siromasima, u prostorima Caritasa na adresi Vlaška 36 deset obitelji slabijeg imovnog stanja dobilo je po 3.700,00 kn novčane pomoći koju su im uručili gosp. Zdenko i gđa. Ivona Paltrinieri. Pomoć u ukupnom iznosu od 37.000,00 kuna darovala je njihova rođakinja koja živi u Americi.

Ovaj dar iznimna je pomoć potrebitim obiteljima o kojima se skrbi Caritas te će im olakšati da barem u predbožićne dane olakšaju bremenitu svakodnevnicu a svojoj djeci uljepšaju Božićne blagdane.

Obitelji su primile uručeni dar s iskrenom zahvalnošću, a dobri Bog neka blagoslovom bude zahvala i nagrada kako darovateljici tako i svima koji su pomogli da ovaj dar dođe do potrebitih.

Inače, ovo nije jedina pomoć iz inozemstva koja potrebitima stiže preko Caritasa Zagrebačke nadbiskupije. Novčanu pomoć redovito šalju brojne hrvatske katoličke zajednice, hrvatska društva i pojedinci iz Njemačke, Švicarke, Amerike, Kanade, Norveške, Švedske, Australije...

Svima njima Caritas od srca zahvaljuje za iskazana dobra kojima su preko zagrebačkoga Caritasa, tijekom godine na zalasku, u srca brojnih ljudi unijeli radost, mir i nadu.

Za Caritas Zagrebačke nadbiskupije:
Zvonko Erceg
Podijelite na: