HR

Aktualnosti

Objavljeno: 15.11.2013.

Dan otvorenih vrata Hrvatskoga katoličkog sveučilištaDan otvorenih vrata Hrvatskog katoličkog sveučilišta održat će se u subotu 16. studenog 2013. godine na HKS-u, Ilica 242 u Zagrebu s početkom u 9 sati.

Dobro došli su svi zainteresirani građani i budući studenti da se na zanimljiv i interaktivan način upoznaju sa Sveučilištem, njegovim nastavnicima, studentima i studijskim programima.

Ovogodišnji Dan otvorenih vrata HKS-a je osobit jer su se vrlo aktivno uključili i studenti 1. i 2. godine Odjela za sociologiju i Odjela za psihologiju te su zajedno sa svojim mentorima izradili niz interesantnih radionica, dok su njihovi mentori pripremili i kratka predavanja za posjetitelje.

Studenti Odjela za psihologiju pripremili su radionice pod naslovima „Priča o mozgu – upoznajte ga, izazovite ga!“, „Šetnja po granici običnog i neobičnog – Što kad nas naša osjetila varaju?“, „Susret psihologije i svakodnevnog života“, „Brzo učenje, još brže pamćenje – Kako postići superpamćenje?“

Studenti Odjela za sociologiju u svojim radionicama pripremili su mozgalice, malu lutriju sociološkog znanja, asistenti održat će dvije radionice: „Kako se istražuje društvo?“ i „Vještine neverbalne komunikacije“, a jedan od predavača s Odjela za sociologiju predavanje „O religiji na Baliju“.

Studenti Odjela za povijest, koji po treći put sudjeluju u organizaciji Dana otvorenih vrata, pripremili su interaktivne, multimedijalne radionice na temu „Bezimeni Rimljani“, „Dubrovačka trešnja“, „Jelena – žena, majka, Kraljica“, „Kontrakpunkti hrvatske suvremene povijesti“ i radionicu na kojoj će posjetitelji moći naučiti glagoljicu i hrvatsku ćirilicu.

Posjetitelji će moći kušati specijalitete rimske kuhinje, pogledati multimedijalne uratke naših studenata, izložbu plakata vezanih za aktivnosti Sveučilišta tijekom prethodne dvije akademske godine i drugo.

Na Sveučilištu organizirali smo više informativnih pultova na kojima će studenti viših godina davati informacije o studiranju na Odjelima, a i Studentska služba će biti otvorena za sva pitanja u svezi upisa i studiranja na Hrvatskom katoličkom sveučilištu.

Dođite i ugodno provedite subotu na Hrvatskom katoličkom sveučilištu! Dobrodošli!

Detaljan program Dana otvorenih vrata nalazi se na www.unicath.hr
Ispišite stranicu: