HR

Aktualnosti

Objavljeno: 23.11.2011.

Caritas podijelio deset tona krumpira za 100 siromašnih obitelji

 

Foto: Caritasovi suradnici pomažu u distribuciji

Caritas Zagrebačke nadbiskupije podijelio je u utorak 22. studenoga preko centralnog skladišta u Rakitju 10.000 kilograma krumpira za 100 siromašnih obitelji. Krumpir je dar Caritasa Gospićko-senjske biskupije koji je ove godine pokrenuo jedinstveni projekt sadnje krumpira (http://www.licke-novine.hr/crkva/crkva.html).

Upoznajući medije o akciji, ravnateljica nadbiskupijskog Caritasa s. Jelena Lončar naglasila je da se radi o donaciji krumpira od Caritasa Gospićko-senjske biskupije, koju su također dobili i drugi (nad)biskupijski caritasi u Hrvatskoj. »Mi smo dobili nekih 17 tona krumpira. Podjelom krumpira, uz akciju podjele drva za ogrijev koja je također u tijeku, želimo u ovim teškim vremenima barem malo pomoći siromašnim i mnogočlanim obiteljima.«

Preostalih sedam tona iz donacije Caritasa Gospićko-senjske biskupije bit će podijeljeno kroz projekt »Socijalna košarica – podjela pomoći u naravi«, kroz projekt skrbi za beskućnike i kroz pomoć u naravi drugim kategorijama socijalno ugroženih obitelji na području Zagrebačke nadbiskupije. S. Jelena istaknula je i donatore krumpira s područja Varaždina i Čakovca koji već niz godina opskrbljuju zagrebački Caritas većim količinama krumpira, zelja i luka. Te donacije se prikupljaju u suradnji s Caritasom Varaždinske biskupije, a značajan je i doprinos udruga branitelja koje zagrebački Caritas pomažu donacijama jabuka, krumpira i zelja.

Na upit o tijeku akcije za ogrijev s. Jelena je izjavila da je do sada osigurano ogrjeva za tek petnaestak obitelji te da Caritas još uvijek očekuje odgovor Hrvatskih šuma. »Sve što smo do sada podijelili uspjeli smo prikupiti zahvaljujući donacijama župa i novčanim uplatama građana«, rekla je ravnateljica te podsjetila da je cilj ovogodišnje akcije za ogrjev osigurati po 5 m3 drva za ukupno 70 obitelji iz Caritasove kartoteke.

Više informacija:

Zvonko Erceg, tajnik Caritas Zagrebačke nadbiskupije

mob. 099 23 91 600; e-mail zerceg@czn.hr

Za Caritas Zagrebačke nadbiskupije:

Stjepan Moškatelo

Podijelite na: