HR

Aktualnosti

Objavljeno: 14.12.2011.

Brak - radost, a ne razočarenje

Brak kao radost, a ne razočaranje, bila je tema adventske duhovne obnove održane u utorak 13. prosinca 2011. godine u prostorijama pastoralnog centra u župi BDM Žalosne u Španskom.

Voditelji su bili bračni par Vesna i Mladen Starčević, aktivni članovi Zajednice bračnih vikenda. Pred 70-tak okupljenih sudionika, govorili su o svom bogatom bračnom životu, te iskustvu i primjerima koji su ih pratili kroz 28 godina zajedničkog bračnog života.

Voditelji su istaknuli tri važna dijela jednog braka: na početku braka je jako vidljiva romansa i zaljubljenost, zatim dolazi period razočarenja u kojem mnogi gube bitku s brakom i vrlo brzo odustaju, a tek nakon toga razočarenja dolazi ona prava faza braka, dio realnosti, i još veće međusobne ljubavi i poštivanja.

Veliki naglasak je stavljen na zajedničku molitvu, te na obiteljska okupljanja i druženja, kao znak vidljivog jedinstva jednoga braka.

Na kraju susreta, domaći župnik je zahvalio voditeljima i pozvao sve prisutne na aktivno sudjelovanje u župnim događanjima kako bi svi bračni parovi bili živi primjer djeci, ali i onima koji ulaze u brak.

N. Jurković

Podijelite na: