Božjim zahvatom život dobiva smisao

22.12.2014.Zagrebački pomoćni biskup mons. Mijo Gorski predvodio je u nedjelju, 21. prosinca euharistijsko slavlje u Župi svetog Vida u Petruševcu, te tom prilikom blagoslovio novoizgrađeni župni stan. Na početku slavlja, župnik vlč. Ante Barišić pozdravio je biskupa i poželio mu dobrodošlicu u župu.

U propovijedi se biskup dotaknuo Davidove loze koja će se Isusovim rođenjem nastaviti u vladalačkom smislu. Problematizirao je poruku citata „sila će ih Svevišnjega osjeniti“. Isus je zemaljski i nebeski, svemogući čovjek, živio je ljudski život i može razumjeti svakoga, te je ljudima nalik u svemu osim u grijehu.

Božić nosi poruku da je Isus istovremeno Bog i čovjek, klanjamo mu se i poštujemo da je Spasitelj. No, unatoč tome nije dopustio da mu David sagradi hram. Bog je hram sagradio u Marijinom tijelu, hram Duha Svetoga - kazao je biskup. Ključna stvar u životu svakog kršćanina, nastavio je biskup Gorski, jest taj slobodni pristanak i prihvaćanje milosti.

Dopustiti Bogu da zahvati u naš život - upitati ga što to on od nas želi, kamo nas poziva te gdje se ja kao kršćanin mogu naći. Promjena u našem životu događa se onda kad nas Bog zahvati kada mu dopustimo da djeluje u našem životu. Božjim zahvatom život dobiva smisao - zaključio je biskup.

Po završetku euharistijskog slavlja, koje je pjesmom animirao župni zbor mladih, biskup Gorski je blagoslovio novi župni stan.

Jozefina Javni
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr