HR

Aktualnosti

Objavljeno: 19.12.2013.

Božićni susret svećenika Zagrebačke nadbiskupije s kardinalom BozanićemZagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić susreo se danas, 19. prosinca u Nadbiskupskom dvoru sa svećenicima Zagrebačke nadbiskupije. Susretu su prisustvovali zagrebački pomoćni biskupi mons. Valentin Pozaić, mons. Ivan Šaško i mons. Mijo Gorski.

Pozdravni govor uime svećenika uputio je mons. Valentin Pozaić, koji je tom prigodom podsjetio na brojne pastoralne događaje u Zagrebačkoj nadbiskupiji protekle godine. Progovorio je i o recentnim zbivanjima u društvu, odnosno održanom referendumu o braku, te čestitao i zahvalio inicijatorima za dostojanstveno i vjerno ispunjavanje svoje misije.„Završavamo ovu godinu sa znakom pape Franje. On je sigurno dar Crkvi ovom vremenu, kao što je to bio i papa Benedikt“, kazao je kardinal Bozanić na početku svog obraćanja svećenicima, dodavši kako upravo Papa potiče Crkvu na izlazak, da zakorači, da bude evangelizacijski i misijski otvorena. U tom se kontekstu, nastavlja Kardinal, misli i na župe koje moraju biti blizu čovjeku i ići tamo gdje je njihova pomoć potrebna.

„Ja vam zahvaljujem za svaku vašu otvorenost, za sve vaše nastojanje, trud, raspoloživost i spremnost koju sam opetovano doživljavao i doživljavam u ovoj službi“, zaključio je Kardinal.

Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije
 
Podijelite na: