Božićni susret svećenika s kardinalom Bozanićem

20.12.2012.

 

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić susreo se sa svećenicima i redovnicima s područja grada Zagreba prigodom božićnih blagdana u četvrtak, 20. prosinca u Nadbiskupskom dvoru u Zagrebu. Na susretu su bili nazočni i pomoćni biskupi mons. Valentin Pozaić, mons. Ivan Šaško i mons. Mijo Gorski te provincijali redovničkih zajednica.

Kardinalu je, u ime svih nazočnih, božićnu čestitku uputio mons. Gorski. On je podsjetio na velika događanja koja su obilježila zagrebačku Crkvu tijekom ove godine. Između ostalog, prisjetio se inicijative „Misija u gradovima“, dodjele počasnog doktorata Sveučilišta u Zagrebu kardinalu Bozaniću, obilježavanja 400. obljetnice Marčanske unije te Hrvatskog nacionalnog zahvalnog hodočašća u Rim. „Odjednom postajemo svjesni bogatog djelovanja Crkve na koje svi možemo biti ponosni. Zagrebačka Crkva je živa. A taj život i djelovanje odvija se pod vodstvom našeg nadbiskupa i kardinala Josipa“, rekao je.

U svojem obraćanju i čestitci, Kardinal je kazao da s radošću i ponosom možemo gledati na ono što svećenici rade i kako svjedoče svoje zvanje i predanje Bogu u Crkvi. „U Crkvi nema mjesta pesimizmu“, rekao je te nadodao da Onaj koji je s neba sišao na Zemlju, Zemlji je otvorio nebo. „Želim ponoviti svima nama da gajimo zajedništvo, da neprestano nastojimo oko osobnog duhovnog života i da se iznutra osposobljavamo, da se formiramo, kako bismo bili spremni za izazove koji su pred nama“, zaključio je Kardinal te zaželio čestit Božić i blagoslovljenu novu 2013. godinu, Godinu vjere.

Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije


Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr