Božićni susret redovnica s kardinalom Bozanićem

20.12.2012.

 

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić susreo se s redovnicama s područja grada Zagreba prigodom božićnog primanja, u četvrtak 20. prosinca 2012. godine u 9 sati u Nadbiskupskom dvoru u Zagrebu. Na susretu je bio i zagrebački pomoćni biskup mons. Valentin Pozaić kojemu je povjerena briga za osobe posvećenog života i družbe apostolskog života u Zagrebačkoj nadbiskupiji.
U ime Hrvatske konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica i svih redovnica s područja grada Zagreba, čestitku je Kardinalu uputila dopredsjednica HKVRPP-a, s. Jasna Lučić.

„Duboko smo Vam zahvalne na vremenu koje nam poklanjate, susretima, Euharistijskim slavljima tijekom godine, ohrabrenjima, ljubavi i podršci. U Vama imamo učitelja i predvodnika“, kazala je na početku svoje čestitke. Na osobit je način, u ime svih redovnica, istaknula „kako ih bole i žaloste suvremeni progoni vjernika, katoličkih obitelji i kršćanskih vrijednosti u Hrvatskoj. Priznati se Isusovim učenikom i živjeti svoju vjeru košta sve više obitelji i pojedinca.“

Kardinal Bozanić je, upućujući čestitku redovnicama, naglasio kako „osobe posvećenog života po svom života koga svjedoče po prihvaćanju savjeta i evanđeoskih zavjeta čistoće, poslušnosti i siromaštva relativiziraju svako dobro ovoga svijeta i ukazuju na nešto drugo, na nešto više, na nešto što prodire iznad obzora ovoga svijeta“. „Drage sestre! Kada vas vide vjernici, naši ljudi po našim ulicama, ulicama ovoga grada, vas u redovničkom odijelu. Vi i tim znakom govorite i vaša redovnička pojava zapravo treba svjedočiti i čitav redovnički život“, zaključio je Kardinal, te čestitao nadolazeći blagdan Božića.

Po završetku susreta, redovnice su Kardinalu uručile dar namijenjen Caritasu Zagrebačke nadbiskupije.

Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije

 


Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr