Božićni susret predstavnika pokreta, udruga i zajednica Zagrebačke nadbiskupije s kardinalom Bozanićem

19.12.2013.U Nadbiskupskom dvoru u Zagrebu, u četvrtak 19. prosinca 2013. godine u 18 sati, zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić susreo se s predstavnicima pokreta, udruga i zajednica koji djeluju na području Zagrebačke nadbiskupije. Susretu je nazočio i pomoćni biskup zagrebački mons. Valentin Pozaić.

U ime nazočnih predstavnika pokreta, udruga i zajednica, Kardinalu je božićnu čestitku uputio biskupski vikar za laike prečasni gospodin dr. Tomislav Markić. U svom obraćanju se osvrnuo na neke važnije inicijative organiziranih skupina vjernika laika u Nadbiskupiji te zahvalio na podršci koju im pruža Nadbiskup. Osvrćući se na Pobudnicu „Radost Evanđelja“ pape Franje, u kojoj poziva pokrete i udruge da ne izgube kontakte s mjesnim župama te da se rado uključuju u pastoralna nastojanja mjesne Crkve, dr. Markić je istaknuo kako Papa u pokretima i zajednicama vidi bogatstvo Crkve koje je Duh probudio kako bi sva područja i sva polja bila evangelizirana.

Zahvaljujući na pozdravima i čestitkama, Kardinal je istaknuo da Božić daje novu nadu i poticaje za budućnost. Nadovezujući se na riječi iz Papine Pobudnice, Kardinal je istaknuo znakovitost mjesta koje Papa daje pokretima, udrugama i zajednicama: „One moraju biti oslonjene i ukorijenjene u župi kao velikoj zajednici malih zajednica. Tako povezani u život župe, pokreti i zajednice sa svojim apostolatom unose novi evangelizacijski žar u život Crkve.“

Povezanost i ukorijenjenost u život župne zajednice jamstvo su slobode i trajnosti karizme, naglasio je Kardinal, ističući da se u djelovanju pokreta, udruga i zajednica krije velika misijska snaga Crkve.

„Kao Crkva, moramo izaći u susret čovjeku, na svako mjesto kako bi svaki čovjek u iskrenom susretu prepoznao radost Kristova Evanđelja.“ – zaključio je Kardinal.

Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr