Božićni susret predstavnika pokreta, udruga i zajednica Zagrebačke nadbiskupije s kardinalom Bozanićem

21.12.2012.

 

 

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić susreo se s predstavnicima pokreta, udruga i zajednica koje djeluju na području Zagrebačke nadbiskupije prigodom božićnih blagdana u četvrtak, 20. prosinca u Nadbiskupskom dvoru u Zagrebu. Susretu je nazočio i pomoćni biskup zagrebački mons. Valentin Pozaić.

U ime nazočnih predstavnika pokreta, udruga i zajednica, Kardinalu je božićnu čestitku uputio biskupski vikar za laike prečasni gospodin dr. Tomislav Markić. U svom obraćanju se osvrnuo na neke važnije inicijative organiziranih skupina vjernika laika u Nadbiskupiji te zahvalio na podršci koju im pruža Nadbiskup. „Uzoriti, pred nama su mnoga događanja u sljedećoj godini, u koja se i mi želimo aktivno uključiti. Raduje nas što se bliži početak Sinode, u čijoj su pripremi pokreti i udruge dale nemali doprinos. Stojimo Vam na raspolaganju u svim nastojanjima oko nove evangelizacije u našem gradu, u našoj nadbiskupiji. Radujemo se i novoj, zajedničkoj proslavi Dana pokreta i udruga. Sva naša nastojanja crpe snagu iz jaslica, iz snage Onoga koji nas u Božiću pohađa, krijepi i liječi svojom blizinom“, kazao je dr. Markić u svojem obraćanju.

Zahvaljujući na pozdravima i čestitkama, Kardinal je istaknuo da aktivnosti članova pokreta, udruga i zajednica potvrđuje bogatstvo Crkve koja je iznutra toliko bogata različitostima i inicijativama. „Ja vama, draga braćo i sestre, odajem priznanje za vaše svjedočenje, za vaše nastojanje unutar naše zagrebačke Crkve. Ova raznolikost govori o bogatstvu Crkve i omogućuje prisutnost Crkve na raznim područjima i raznim sferama života“, rekao je Kardinal, te zaželio čestit Božić i uspješnu novu 2013. godinu, ohrabrivši prisutne predstavnike udruga i pokreta da je nova godina prilika da zajedno naprave još i više.

Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr