Božićni susret djelatnika Caritasa Zagrebačke nadbiskupije s kardinalom Bozanićem

20.12.2012.

 

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić susreo se s djelatnicima Caritasa Zagrebačke nadbiskupije prigodom božićnih blagdana u četvrtak, 20. prosinca u Nadbiskupskom dvoru u Zagrebu. Na susretu je bio i pomoćni zagrebački biskup mons. dr. Valentin Pozaić, predsjednik Nadzornog odbora Caritasa.

U svojoj čestitci, u ime djelatnika i korisnika te štićenika Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, s. Jelena Lončar je istaknula da na vrata Caritasa svakodnevno kuca sve veći broj ljudi tražeći materijalnu, ali i duhovnu pomoć. „Događa nam se često da na kraju radnoga dana odlazimo kući zahvalni Bogu za toliko dobra što smo ga svojim, ali i njegovom snagom mogli učiniti za one koji su u potrebi, svjedočeći tako konkretno našu vjeru Crkve i Zagrebačke nadbiskupije“, rekla je s. Lončar, te najavila kako će Caritas Zagrebačke nadbiskupije sljedeće godine proslaviti svoju 80. obljetnicu postojanja.

U obraćanju djelatnicima Caritasa, Kardinal je zahvalio na hrabrom svjedočanstvu dobrote potičući ih da i nadalje budu svjedoci Božje ljubavi u društvu. „Nema prave župne zajednice ako u njoj ne djeluje Caritas. Caritas je znak Crkvene prisutnosti. Caritas nije zamjena za socijalnu službu u društvu. Caritas je nešto specifično, Crkveno, ljubav koja ima oči, vidi gdje je potreba i tamo želi reagirati i s druge strane, to je ona ljubav koja motivira one koje su na dužnosti da 'priskoče' upomoć na ovaj ili onaj način“, kazao je Kardinal, te zaključio da se u tome očituje Božić. Po završetku susreta, Kardinal je još jednom zahvalio svim djelatnicima, volonterima i štićenicima Caritasa čestitao Božić i zaželio blagoslovljenu novu 2013. godinu.

Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr