HR

Aktualnosti

Objavljeno: 19.12.2016.

Božićni susret djelatnika Caritasa s kardinalom Bozanićem



Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić susreo se u ponedjeljak, 19. prosinca 2016. godine u Nadbiskupskom dvoru s djelatnicima Caritasa Zagrebačke nadbiskupije predvođenim ravnateljicom s. Jelenom Lončar. Susretu je prisustvovao i mons. Juraj Jerneić, predsjednik Caritasa.
 
U ime djelatnika Caritasa, čestitku Kardinalu uputila je ravnateljica s. Jelena Lončar, ističući kako se ovogodišnji susret događa u radosnoj zahvalnosti za primljene darove tijekom protekle godine Izvanrednog jubileja milosrđa, ali i u posebnom ozračju što ga Crkva zagrebačka živi u započetom hodu Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije. Podsjetila je da Caritas neumorno i hrabro, brojnim aktivnostima i konkretnim djelima nastoji ublažiti bijedu i olakšati bremenitost života onih koji se nađu pred problemima neimaštine, gladi i žeđi, onih kojima je potrebna materijalna ili duhovna pomoć.



Posebno nas raduje, nastavila je s. Lončar, što smo ove godine mogli otvoriti novi dom za one koji su se spletom životnih okolnosti našli bez krova nad glavom i bez sredstava za život – Dom za beskućnike. Kazala je kako zahvaljujući sve aktivnijoj mreži volontera župnih Caritasa, nastoje prigodnim paketima pohoditi brojne bolesne, starije i nemoćne, osobe s teškoćama, obitelji s brojnom djecom, te da im svesrdnu pomoć i podršku u radu pružaju dobročinitelji i volonteri koji, velikodušna i otvorena srca, daju od svojih dobara ili daruju vrijeme, snagu i spremnost.


 
Zahvaljujući na čestitci, Kardinal je rekao da uistinu možemo biti zahvalni za sve što Caritas čini na području Zagrebačke nadbiskupije, Crkve u Hrvatskoj, ali i općenito u svijetu. Drago mi je što je s. Jelena naglasila da sve više jača mreža župnih suradnika u Caritasu – kazao je Kardinal, poručivši djelatnicima Caritasa da je potrebno još više otvoriti oči kako bi vidjeli one koji su stvarno u potrebi.



Izrazio je radost što će se uskoro realizirati projekt gradnje stambene zgrade na zagrebačkoj Trešnjevci za smještaj mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi koji nakon punoljetnosti moraju napustiti dom. Na kraju svog obraćanja, Kardinal je podsjetio da se zagrebačka Crkva nalazi u sinodskom hodu, čija je svrha vjernicima još jače naglasiti pripadnost Crkvi, crkvenost u našoj sredini.


 
 
 
Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije
Ispišite stranicu: