HR

Aktualnosti

Objavljeno: 17.12.2014.

Božićni susret časnih sestara Zagrebačke nadbiskupije s kardinalom Bozanićem



Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić susreo se danas, 17. prosinca u Nadbiskupskom dvoru s časnim sestrama, vrhovnim, provincijalnim i kućnim poglavaricama Ustanova posvećenog života, Družbi apostolskog života i Svjetovnih ustanova. Susretu je prisustvovao i mons. Valentin Pozaić, pomoćni biskup zagrebački.

Pozdravni govor uime svih sestara uputila je s. Miroslava Bradica, dopredsjednica Hrvatske konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica i vrhovna glavarica Družbe sestara milosrdnica.

Zahvalila je kardinalu Bozaniću što je prošle nedjelje predslavio euharistijsko slavlje prigodom otvorenja Godine posvećenog života u Zagrebačkoj nadbiskupiji. „U toj Godini želimo svojim svjedočenjem i služenjem u gorljivoj revnosti i u radosnom svjedočenju nade u bolje sutra još više doprinijeti crkvenosti i duhovnosti naše nadbiskupije“, rekla je s. Bradica.



Istaknula je kako redovnice koje djeluju na području Zagrebačke nadbiskupije žele biti žene vjere, nositeljice Božje ljubavi svakom čovjeku, te u svom služenju nasljedovati one koji su poput blaženog Alojzija Stepinca položili svoj život za Krista i svoje stado.

U svojem prigodnom obraćanju, kardinal Bozanić je zahvalio Bogu za njihovo služenje i svjedočanstvo, koje naš narod itekako prepoznaje.

„Kadgod se dogodi da prisutnost redovnica nije više moguća u određenoj sredini, narod to jako teško prihvaća“, kazao je Kardinal. U svojem se služenju, nastavio je, uvijek podsjećajte na rečenicu: „Ja sam Kristova“.



„Iz te rečenice crpite snagu, jer što smo više Kristovi, to smo slobodniji“, naglasio je Kardinal. Pozvao je na molitvu za što skorije proglašenje bl. Alojzija Stepinca svetim, ističući da kod njega ništa ne ide tako lako, te da je sve praćeno nekim križem, baš kao što je i njegov život bio.

„Što više odmiče dan njegove smrti na zemlji, on je jači, a oni koji žele biti u službi tame boje ga se“, zaključio je kardinal Bozanić.
 
 
Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije
Ispišite stranicu: