HR

Aktualnosti

Objavljeno: 17.12.2014.

Božićni koncert Lada u BelcuU ponedjeljak 15. prosinca u 20 sati održan je božićni koncert Ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO u crkvi Sv. Marije Snježne u Belcu. Ansambl LADO ove godine slavi 65 godina rada i 25 godina održavanja tradicionalnih božićnih koncerata te je otvorenje ove sezone božićnih koncerata bilo upravo u jednom od najljepših baroknih interijera u Hrvatskoj. Ovogodišnja turneja započela je 15. prosinca koncertom u Belcu i završava 22. prosinca nastupom u Varaždinu.

Na programu bile su božićne pjesme i napjevi u obradama Bože Potočnika. Joška Čalete, Dražena Kurilovčana, Tomislava Uhlika te Ivice i Branka Ivanković. Posjetitelji koncerta uživali su u atraktivnom programu: izvedene su Kolende i božićne pjesme vinodolske doline, Božićne pjesme iz Baranje, Kolendu iz Bola na otoku Braču, Trikraljske pjesme te izbor svjetskih božićnih skladbi iz Poljske, Venezuele, Portorika, Meksika i SAD-a.

Dirigenti bili su Joško Čaleta i Dražen Kurilovčan. Belečka crkva je bila premala za veliki broj okupljenih posjetitelja.Ovim putem zahvaljujemo u ime organizatora Župe Belec i DVD-a Belec sponzorima koji su doprinjeli kako bi se božićni koncert uspješno organizirao kao i svima koji su na bilo koji način doprinjeli da nam ovim koncertom vrijeme Božića bude još ljepše!
 
Ivana Sambolić
Ispišite stranicu: