Božićni koncert Lada u Belcu

17.12.2014.U ponedjeljak 15. prosinca u 20 sati održan je božićni koncert Ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO u crkvi Sv. Marije Snježne u Belcu. Ansambl LADO ove godine slavi 65 godina rada i 25 godina održavanja tradicionalnih božićnih koncerata te je otvorenje ove sezone božićnih koncerata bilo upravo u jednom od najljepših baroknih interijera u Hrvatskoj. Ovogodišnja turneja započela je 15. prosinca koncertom u Belcu i završava 22. prosinca nastupom u Varaždinu.

Na programu bile su božićne pjesme i napjevi u obradama Bože Potočnika. Joška Čalete, Dražena Kurilovčana, Tomislava Uhlika te Ivice i Branka Ivanković. Posjetitelji koncerta uživali su u atraktivnom programu: izvedene su Kolende i božićne pjesme vinodolske doline, Božićne pjesme iz Baranje, Kolendu iz Bola na otoku Braču, Trikraljske pjesme te izbor svjetskih božićnih skladbi iz Poljske, Venezuele, Portorika, Meksika i SAD-a.

Dirigenti bili su Joško Čaleta i Dražen Kurilovčan. Belečka crkva je bila premala za veliki broj okupljenih posjetitelja.Ovim putem zahvaljujemo u ime organizatora Župe Belec i DVD-a Belec sponzorima koji su doprinjeli kako bi se božićni koncert uspješno organizirao kao i svima koji su na bilo koji način doprinjeli da nam ovim koncertom vrijeme Božića bude još ljepše!
 
Ivana Sambolić

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr