Blagoslovljen pastoralni centar župe bl. Ivana Merza

29.11.2011.

Zagrebački pomoćni biskup mons. Mijo Gorski blagoslovio je na prvu nedjelju sošašća, 27. studenoga 2011. godine, novi pastoralni centar najmlađe zagrebačke župe bl. Ivana Merza u naselju Špansko - Oranice.

Uoči svečanog blagoslova biskup Gorski predvodio je misno slavlje u OŠ Špansko - Oranice zajedno s župnikom vlč. Zlatkom Pavetićem uz koncelebraciju svećenika Kustošijanskog dekanata. Izražavajući dobrodošlicu zagrebačkom biskupu, župnik Pavetić kazao je kako župna zajednica početak nove crkvene i liturgijske godine obilježava blagoslovom novog duhovnog doma u kojem će njegovati zajedništvo, prijateljstvo i ljubav. Također je izrazio zahvalnost i ravnatelju OŠ Špansko – Oranice, Alanu Matušeku na mogućnosti održavanja nedjeljnih misnih slavlja u prostoru škole.

Pozdravljajući mnoštvo vjernika biskup Gorski pozvao je okupljene da svečanom euharistijom zahvale Gospodinu na plodonosnom zajedništvu iz kojeg je niknuo novi pastoralni centar u kojem će se okupljati rastući u ljubavi prema Bogu i dobroti prema bližnjemu.

Nakon misnog slavlja svečana procesija, u kojoj su sudjelovali župljani župe bl. Ivana Merza i okolnih župa krenula je prema obližnjem pastoralnom centru, koji se nalazi u ulici Vlade Gotovca 9. Uređenje pastoralnog centra započelo je početkom 2011. godine, a u izgradnji i uređenju sudjelovali su sami župljani i mnogobrojni donatori.

Blagoslivljajući novi pastoralni centar, mons. Gorski kazao je kako blagoslivlja i sve one koji su sudjelovali u njegovom uređenju, sve dobročinitelje, kao i one koji će ga koristiti. Pozvao je župnu zajednicu da pastoralni centar ne bude samo ukras njihove župe, već da se u njemu okupljaju učeći da u njihovim srcima, obiteljima i domovima bude više mjesta za Krista, odnosno ljubav samu.

Za sve okupljene nakon svečanosti priređena je okrijepa uz druženje u pastoralnom centru uz pjesmu zahvale Svevišnjemu na svim milostima.

Tekst i foto: Davor Grubić

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr