Biskup Valentin krstio Martina, šesto dijete u obitelji Mate i Svjetlane Darojković

22.12.2014.U nedjelju, 21. prosinca 2014. u župnoj crkvi sv. Brcka biskupa u Brckovljanima pomoćni biskup zagrebački mons. dr. Valentin Pozaić krstio je Martina, šesto dijete Mate i Svjetlane Darojković.
 
Biskup Pozaić je u svojoj propovijedi rekao da se poput blažene Djevice Marije trebamo potpuno predati u Božje ruke jer smo u njima najsigurniji. Ne smijemo vjerovati lažnim obećanjima ovoga svijeta, nego Bogu i njegovoj Crkvi.
 
Podsjetio je na riječi sv. Ivana Pavla II. koji je rekao da je "svijet pozornica na kojoj svi trebaju odigrati svoju ulogu na slavu Boga Stvoritelja i Spasitelja". 


 
Biskup je pozvao da iziđemo na predsjedničke izbore i damo svoj glas onoj osobi koja ponajviše zagovara i brani život, obitelj i sve druge vrijednosti koje navode naši biskupi.
 
Najbolji glas i doprinos svom narodu i Crkvi daju oni koji velikodušno daruju život i odgajaju ga u kršćanskom duhu. U tome je budućnost Hrvatske.
 
Na kraju misnog slavlja biskup Pozaić je roditeljima maloga Martina udijelio poseban blagoslov i predao im prigodne darove.
 
Franjo Lučić, 
župni medijski suradnik Tiskovnog ureda

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr