HR

Aktualnosti

Objavljeno: 03.12.2012.

"Bdijmo da ne upadnemo u grijeh"

 

Župljani zagrebačke župe sv. Barbare u nedjelju, 2. prosinca misnim su slavljima proslavili krepost obiteljskog zajedništva i mladosti svoje zaštitnice. Misno slavlje koje većinom posjećuju kandidati za prvu svetu pričest i krizmu te njihovi roditelji, predvodio je vlč. Mato Matić, dugogodišnji župnik u župi svete Barbare, a sada župnik u župi BDM Žalosne u Španskom.

Vlč. Mato, koji je više od trideset godina upravljao ovom župom u svojoj je homiliji kazao kako osjeća veliku radost zbog ovog novog susreta, osobito zbog brojnih mladih ljudi okupljenih oko stola Gospodnjeg. „Čitanja prve adventske nedjelje pozivaju na budnost, stoga je i svima nama bdjeti da ne upadnemo u grijeh, te da čuvamo obiteljsko zajedništvo“, kazao je vlč. Matić. Na kraju misnog slavlja mons. Sente zahvalio je dugogodišnjem vrapčanskom župniku vlč. Matiću na velikom trudu i ljubavi, koju je ugrađivao u ovu župnu zajednicu, što je poput dobrog oca brinuo i vodio članove svoje župske obitelji radosnijem životu. „Zapravo kao novi župnik ubirem dobre plodove koje ste Vi, velečasni Mato, više od trideset godina sijali u ovoj župi“, kazao je tom prigodom mons. Sente.

Večernje misno slavlje predvodio je vlč. Luka Slijepčević, upravitelj župe svetog Jurja u Gornjoj Stubici, a vokalisti istoimene župe pod vodstvom Ivice Kontenta, pjevanjem su animirali liturgiju. U svojoj je propovijedi Luka pozvao mlade da odgovornije pristupaju životu te pokreću nova ostvarenja za boljitak svih nas i naše domovine Hrvatske, ali isto tako i starije da prihvate mlade u svim onim dobrim nastojanjima koje pokazuju, te im s ljubavlju pomognu ispravljati greške mladenačkog sazrijevanja.

Po završetku misnog slavlja, vokalisti župe svetog Jurja izveli su još nekoliko hrvatskih kajkavskih skladbi zapisanih u „Cithari octochordi” na veliko oduševljenje i odobravanje okupljenih vjernika.

mons. Antun Sente

 

 

 

 

Ispišite stranicu: