HR

Aktualnosti

Objavljeno: 22.12.2014.

Adventski susret umirovljenikaCaritas Zagrebačke nadbiskupije organizirao je Advenski susret umirovljenika na kojem se okupilo sto trideset osoba.

 
Susret je održan 19. prosinca u župi Sv. Nikole biskupa u zagrebačkom naselju Stenjevec u suradnji sa župnikom vlč. Mariom Bičakom. Vlečasni Bičak bio je Caritasovim korisnicima najprije na raspolaganju za svetu ispovijed, a zatim je predvodio misno slavlje i propovijedao te, onima koji su to trebali, podijelio sakrament bolesničkog pomazanja.
 
Drugi, zabavni dio susreta i podjela poklon-paketa, održan je u velikoj dvorani Pastoralnog centra župe Sv. Nikole biskupa. Prigodni kulturno-zabavni programa, pod ravnanjem umjetničkog voditelja i dirigenta Božidara Ugrine, izveli su članovi KUD-a Gerijatrijske udruge Trešnjevka »Vedar osmijeh« odjeveni u narodne nošnje.
 
Susret je završio podjelom poklon-paketa koji su se sastojali od higijenskih i prehrambenih proizvoda i božićnih ukrasa. U pripremi i podjeli paketa Caritasovim djelatnicima pomagali su volonteri.

Stjepan Moškatelo
Ispišite stranicu: