Adventski susret obitelji i umirovljenika

15.12.2017.Caritas Zagrebačke nadbiskupije 15. prosinca organizirao je adventski susret za obitelji i umirovljenike na kojemu se okupilo dvjestotinjak osoba, koje su dobile duhovnu okrijepu i prigodne darove.

Tradicionalni Adventski susret za obitelji i umirovljenike organiziran je u suradnji sa župnikom Župe Sv. Leopolda B. Mandića vlč. Željkom Lovrićem i župnim Caritasom u Voltinom naselju u Zagrebu, na adresi Dragutina Golika 42.

Program susreta započeo je u 10:30 sati molitvom sv. krunice. Prije euharistijskoga slavlja u 11:00 sati, sudionici su imali priliku za sv. ispovijed.Svetu misu u župnoj crkvi sv. Leopolda B. Mandića predvodio je župnik vlč. Željko Lovrić, koji je pod misnim slavljem dijelio i bolesničko pomazanje.

Župnik je u homiliji rastumačio da je izvor običaja božićnoga darivanja samo Božje sebedarje objavljeno u otajstvu Kristova rođenja od Djevice Marije. »Bog je najveći dar koji se daje«, zaključio je, te potaknuo slušatelje da pokušaju Božić učiniti sretnijim tako da više misle na druge i čine dobro drugima, a manje očekuju od drugih pažnje i ljubavi. U tom hrabrom iskoraku iz sebičnosti, kojoj su skloni svi ljudi, vjera je nezamjenjiv oslonac. Pritom je dao primjer vlastite obitelji u kojoj je odrastao u skromnim prilikama, ali od roditelja poučen uvijek se oslanjati na Boga i njegovu Providnost.

Tijekom homilije velečasni Lovrić osvrnuo se i na Poruku predsjednika HC Josipa Mrzljaka, biskupa varaždinskog uz ovogodišnju Nedjelju Caritasa u kojoj se ističe 'važnost organiziranog djelovanja Caritasa' te je pritom istaknuo zasluge nadbiskupijskog Caritasa za cjelogodišnju sveobuhvatnu skrb za brojne kategorije potrebitih u Nadbiskupiji, pa tako i za umirovljenike i obitelji.

Misno slavlje pjevanjem su uzveličali članovi župnoga zbora, kojim je dirigirao ak. glazbenik Ante Dropuljić, dom ih je na orguljama pratio ak. glazbenik Javor Valjak.

Po završetku liturgijskoga slavlja, voditeljica Socijalne službe zagrebačkoga Caritasa Jadranka Bosnar uručila je zahvalnicu dr. Zdenki Palinić Kombol, spec. psihijatru za 25 godina volonterskog vođenja tjednih susreta Kluba seniora Caritasa Zagrebačke nadbiskupije.Na početku neformalnog druženja uz kolače i čaj, zaposlenici nadbiskupijskoga Caritasa i volonteri župnoga Caritasa, predvođeni voditeljicom Višnjom Dropuljić, sudionicima su dijelili bogate poklon-pakete, koji su se sastojali od voća i drugih prehrambenih i higijenskih potrepština.

Sadržaj paketa donacijama su pomogli tvrtka Naturprodukt d.o.o. i ljekarna Diakonia - vrelo zdravlja d.o.o. te vlč. Stjepan Penić, voditelj Hrvatske katoličke misije Essen u Njemačkoj. Vjernici iz župe sudjelovali su u pripremi zakuske darujući veliku količinu kolača, a volonterke župnoga Caritasa - Ana Jurić, Anđela Kertes-Mazur, Ružica Međugorac i Jasna Krajić - uz kolače, pripremili su i čaj za sve sudionike susreta. (CZN)

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr