Adventski susret mnogobrojnih obitelji

14.12.2014.Caritas Zagrebačke nadbiskupije organizirao je 12. prosinca Adventski susret mnogobrojnih obitelji u suradnji sa župom i Caritasom župe Marije Pomoćnice na zagrebačkoj Knežiji.


Susret, na kojemu se okupilo četrdeset obitelji, započeo je u župnoj kapeli misnim slavljem koje je predvodio župni vikar don Goran Antunović.

Osvrćući se na riječ Božju, don Goran je u propovijedi naglasio važnost euharistije koja nas u ljubavi povezuje s Bogom i s ljudima. Podsjetio je i na važnost misa zornica kao pomoći u pripremi za proslavu Božića. Potaknuo je slušatelje da rano ustajanje prinesu kao žrtvu za svoje obitelji u kojima su pozvani živjeti po Božjoj volji. Što je Božja volja za svakog kršćanina ukratko je opisao sveti Pavao u prvoj poslanici Solunjanima, koje je poticao da se raduju bez prestanka, ustrajno mole i njeguju zajedništvo.

Propovjednik je naglasio da je upravo vršenje volje Božje izvor je prave sreće za svako ljudsko biće, a jedina ozbiljna smetnja u njezinom postizanju je - grijeh. Zbog toga je potrebno prestati se obazirati na to što ljudi o nama govore i misle - jer ljudima nisu uspjeli ugoditi ni Ivan Krstitelj pustinjačkim životom, niti Krist koji je s ljudima jeo i pio.
 
Tijekom svete mise pjevanje je predvodila sopranistica Ksenija Sanjković uz glazbenu pratnju Katarine Javora na orguljama. Sopranistica Sanjković uz glazbenu pratnju gospođe Javora poslije misnog slavlja održala je prigodni glazbeni program izvevši djela P. Mascagnija (Ave Maria, obrada intermezza iz opere »Cavalleria rusticana«), G. F. Händela (Ombra mai fu, largo iz opere »Xerxes«) i W. A. Mozarta (Aleluja iz moteta »Exsultate, jubilate«).
 
Susret se nastavio u župnom pastoralnom centru druženjem i podjelom obiteljskih poklon-paketa, sačinjenih od prehrambenih i higijenskih artikala te veće količine jabuka.
 
Nazočnim obiteljima ispred zagrebačkog Caritasa sretan Božić i božićne blagdane te blagoslovljenu novu 2014. godinu zaželjele su voditeljica projekta »Karitativna skrb za starije, nemoćne i bolesne osobe u njihovoj kući« gospođa Suzana Klarić i koordinatorica volontera gospođa Ivana Reić, koja je ujedno i voditeljica Caritasa župe Marije Pomoćnice.
 
Gospođe Klarić i Reić uručile su i dvije Caritasove zahvalnice - sopranistici Sanjković za dugogodišnju suradnju u provedbi akcija Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, a župniku don Ivanu Stojanoviću za pomoć u skrbi za Caritasove korisnike.
 
U pripremi i podjeli paketa Caritasovim djelatnicima pomagali su volonteri nadbiskupijskog i župnog caritasa - Slavko, Tihana, Tomislav i Jelica.
 

Stjepan Moškatelo

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr