HR

Aktualnosti

Objavljeno: 04.12.2017.

Adventski koncert u Ozlju



Dana 3. prosinca 2017., na prvu adventsku nedjelju u Ozlju održan koncert Glazbene škole Karlovac, Područnog odjela Ozalj

U crkvi Svetog Vida u Ozlju na posebno svečani način obilježen je početak došašća pa je uz paljenje prve svijeće na adventskom vijencu u večernjim satima održan i koncert. Zbor župe Svetog Vida iz Ozlja i Svih svetih iz Trga započeo je glazbeni događaj trima adventskim pjesmama pod vodstvom voditeljice zbora Melite Mataković Rožić, a ostatak programa ispunili su učenici Glazbene škole Karlovac, Područnog odjela Ozalj koji već treću godinu zaredom u ozaljskoj Osnovnoj školi „Slava Raškaj“ provodi program glazbenog obrazovanja za učenike kako oni ne bi morali odlaziti u Karlovac, već to odrađuju u Ozlju.



Tako su nastupili učenici 1., 2. i 3. razreda glazbene škole koji su svirali na bisernici, harmonici, klaviru, tamburi, violini, orguljama te tako pokazali svoja umijeća pod vodstvom svojih profesora glazbe i instrumenata: Marine Muić, Kristinke Kadak, Melite Mataković Rožić i Bojana Petkovića. Svaki učenik ili učenica odsvirao je po melodiju iz kojih je zračio muzički zanos, ali isto tako i upornost ovih još malenih talenata koji moraju satima vježbati kako bi mogli napraviti ovakav ugođaj.

Na kraju koncerta obratio se brojnoj publici i dekan Josip Jakovčić pohvalivši mlade glazbenike i zahvalivši im za ovako lijep početak adventskog vremena te svima poželio daljnji uspjeh i blagoslovljeno Kristovo rođenje.

Sanja Benković-Marković,
župna medijska suradnica
Ispišite stranicu: