HR

Aktualnosti

Objavljeno: 08.12.2014.

Adventski koncert u OzljuU nedjelju, 7. prosinca 2014. u 17.00 sati u župnoj crkvi Svetog Vida Ozalj nastupili su crkveni zbor Župe svetog Vida i učenici Glazbene škole Karlovac iz Ozlja.
 
U vremenu iščekivanja Gospodinova pohoda odlučio je Crkveni zbor ozaljske župe na poticaj prečasnog dekana Josipa Jakovčića i voditeljice župnog zbora Melite Mataković-Rožić uljepšati nedjeljno popodne te dati priliku mladim glazbenim nadama Ozlja koji marljivo polaze Glazbenu školu Karlovac i još marljivije vježbaju.

Koncert je otvorio zbor pjesmama „Zdravo, Djevice“ i „Marijo, ti sjajna zornice“, a onda je Tradicijskom Bačkom „Pjevala je ptica kos“ i Tradicijskom Francuskom „Blistaj, blistaj zvijezdo mala“ na glasoviru nastupila Katarin Bregar iz prvog razreda glazb. škole. Marija Bakale, 1. r. nam je na glasoviru odsvirala Tradicijsku Hrvatsku „Pokraj peći maca prela“ i „Blistaj, blistaj zvijezdo mala“, Tradicijska Francuska, koju je još na violini predstavila Lea Benković iz prvog razreda.

Na glasoviru su zaigrale još iz prvog razreda Noa Stupić i Elena Žganjer prebirući svaka Thomson's – Old Mac Donald, te Elena i Tradicijsku Bačku „Pjevala je ptica kos“. Iz šestog razreda su nastupile Dora Bunčić s „Dvoglasnom invencijom br. 2“ te Maja Kranjčec „Dvoglasnom invencijom br. 15“ od Johanna Sebastiana Bacha na orguljama župne crkve.

Crkveni zbor je zapjevao još adventske pjesme „Raduj se grade Nazaret“ i „Ptičice lijepo pjevaju“, a za kraj smo svi zajedno pozdravili Bogorodicu pjesmom „O, divna Djevice“.
 
Profesori glazbene škole Karlovac (Z. Bruketa, V. Mikić, S. Mrljak) i voditeljica Zbora Svetog Vide u Ozlju mogu biti vrlo ponosni na svoje glazbene talente i učenike i na ozaljske pjevače, a to je potvrdila svojom nazočnošću i oduševljenošću brojna publika snažnim pljeskom.
 
Ovakva kombinacija koncerta s mlađima doista pomaže još stidljivim talentima da pokažu svoj trud i znanje, da se vremenom oslobode treme i da osjete da i mi drugi, koji nismo tako nadareni, znamo cijeniti kada drugi daju sve od sebe.
 
Počašćeni muzikalnim popodnevom i domjenkom nakon koncerta ostajemo svima zahvalni!


Sanja Benković-Marković
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda
Podijelite na: