HR

Aktualnosti

Objavljeno: 05.12.2022.

Adventska duhovna obnova zaposlenika Caritasa Zagrebačke nadbiskupije

„Oni koji rade u crkvenim karitativnim ustanovama moraju se isticati po tome da se ne ograničavaju samo na to da izađu ususret trenutačnoj potrebi, već da se posvećuju drugima s iskrenom pažnjom koja izvire iz srca, tako da oni osjete bogatstvo njihova čovještva. Zbog toga je, osim stručne osposobljenosti, tim karitativnim djelatnicima nužna i »izobrazba srca«. Tako zapovijed ljubavi prema bližnjemu za njih neće više biti zapovijed koja im je naložena, izvana, već će biti posljedica njihove vjere koja se odjelotvoruje kroz ljubav (usp. Gal 5,6).“ Papa Benedikt XVI., Enciklika Bog je ljubav, 31

Ovogodišnja adventska duhovna obnova za zaposlenike Caritasa Zagrebačke nadbiskupije održana je u ponedjeljak 5. prosinca u župnoj crkvi sv. Leopolda Mandića, Ljubljanica – Voltino. Duhovni nagovor i sv. misu predvodio je vlč. Branimir Budinski, župnik Župe sv. Josipa radnika u Gajnicama.



Vođen evanđeoskim tekstom Anđelova Navještaja Mariji vlč. Budinski vodio nas je kroz razmatranje pitanjima: kako Bog ulazi u živote svakoga od nas, na što nas poziva, jesmo li pred Gospodinovim pozivom otvoreni u poniznosti te prihvaćamo li poput Marije i Josipa velikodušno ono što od nas traži makar to remetilo naše planove i htijenja. Posvijestio nam je da način na koji služimo ljudima kojima smo pozvani odražava naš odnos s Bogom. "Bog želi da na prvo mjesto stavimo ono što možemo dati, ostavljajući iza sebe svoje strahove i bojazni", istaknuo je vlč. Budinski.

Ravnateljica Caritasa s. Jelena Lončar zahvalila je zaposlenicima za svakodnevno svjedočenje Evanđelja koje životnim i konkretnim čine na svojim radnim mjestima, u ljubavi i nesebičnom predanju za korisnike i one koji su u potrebi. "Dragi zaposlenici, vi ste Caritas i vi nosite Caritas. Zahvalna sam Bogu za vašu neumornost u ljubavi, za vašu predanost i požrtvovnost koja, nošena ljubavlju i poslanjem, nadilazi granice zadanoga", istaknula je.



Nakon sv. mise druženje je nastavljeno uz prigodni agape u župnoj dvorani. 
Caritas Zagrebačke nadbiskupije
Ispišite stranicu: