Adventska duhovna obnova za trajne đakone

13.12.2012.

 

U Kući susreta „Tabor“ u Samoboru održana je u utorak, 11. prosinca 2012. godine adventska duhovna obnova za trajne đakone.

Trinaestorici prisutnih đakona i u nazočnosti dr. Tomislava Markića, biskupskog vikara za trajne đakone i ravnatelja Nadbiskupijskog pastoralnog instituta u Zagrebu koji je ujedno i organizator trajne formacije trajnih đakona, duhovnu obnovu vodio je fra Zvjezdan Linić.

Nakon molitve Večernje u kapelici Sv. Franje, fra Zvjezdan je održao nagovor u kojem je na poseban način istaknu kako su riječi „ne bojte se“, koje često čitamo i čujemo u ovo vrijeme, trajna Božićna poruka. Ove riječi susrećemo upućene Zahariji u Hramu, Mariji kod navještenja, Josipu u snu, pastirima kod stada u noći, a posebno ih često čitamo kod prorok Izaije.

„Ne bojte se bolesti i svoje smrti, za posao, za plaću, od ljudske zloće i đavolskih zamki, nego, boj se samo da ti tko dušu ne zarazi, da grijeh ne uđe u tvoje srce i udaljenosti od Boga“, poručio je voditelj okupljenim đakonima. U drugom dijelu nagovora voditelj ističe „radost“ kao oslobođenje od depresije, beznađa i očaja. Božić je blagdan nade, a Isus je došao da imamo radost i da naša radost bude potpuna.

Poslije nagovora, duhovna obnova nastavljena je pokorničkim bogoslužjem s ispitom savjesti o obraćenju kao činjenju pokore tj. obraćenju kao iskustvo Božjeg zahvata u čovjekovo srce i dušu. Slijedila je mogućnost za sv. ispovijed i osobne razgovore nakon kojih su sudionici slavili svetu Misu. Duhovna obnova završila je zajedničkom večerom i druženjem.

Tekst i foto: Dario Prskalo

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr