HR

Aktualnosti

Objavljeno: 14.12.2017.

Advent na periferiji: Dom za mlade bez odgovarajuće roditeljske skrbi

Projektom „Advent na periferiji“ Zagrebačka nadbiskupija želi vam predstaviti jedan dio svojih karitativnih aktivnosti u kojima naša mjesna Crkva već godinama izlazi na egzistencijalne periferije.

Papa nas podsjeća da je potrebno „izaći“ iz naših okvira i „poći“ prema svima, osobito prema periferijama, onim materijalnim i duhovnim. Premda je, kako kaže Sveti Otac u svojoj Poruci za 1. svjetski dan siromaha, u suvremenom svijetu teško jasno definirati siromaštvo, ono nas na bezbroj načina svakodnevno proziva, u tisućama lica obilježenih patnjom, isključenošću, zlostavljanjima, izvanrednim zdravstvenim situacijama i nezaposlenošću…

Naša je dužnost, na koju nas je pozvao i zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u svojem pismu uz Svjetski dan siromaha, uočiti one koji oskudijevaju, a ništa ne traže, već samozatajno nose križ svojeg siromaštva.

Dom za mlade bez odgovarajuće roditeljske skrbi

Caritas Zagrebačke nadbiskupije u suradnji s Hrvatskim Telekomom od 1. rujna do 31. prosinca ove godine otvorio je humanitarni telefon namijenjen akciji „Da život imaju“.

Objekt na Selskoj cesti u Zagrebu svoje bi prve stanare trebao primiti krajem 2018., a smještaj će u njemu istovremeno moći pronaći tridesetak korisnika.

U Hrvatskoj se u domovima za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi nalazi gotovo 800 djece i mladih.Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije
Ispišite stranicu: