14. „Betlehem Orehovički“ u Orehovici

24.12.2014.


 
U utorak 23. prosinca, već četrnaestu godinu za redom, u perivoju sv. Leopolda ispred župne crkve u Orehovici uprizorio se živi "Betlehem Orehovički". Taj jedinstven prikaz živih zagorskih jaslica postavljaju članovi udruge "Angeljeki" u suradnji s orehovičkim župnikom Ivicom Šestakom i ravnateljem osnovne škole gosp. Zdenkom Kobešćakom.
 
U živom uprozorenju jaslica sudjeluju mladi iz Osnovne škole i župljani. Događaj koji se dogodio prije dvije tisuće godina vjerno su prikazali mladi glumci  te pokazali da je taj događaj aktualan i u našoj današnjoj situaciji u kojoj se trenutno nalazimo, prikazujući mnoga zatvorena vrata s kojima se i mi danas često susrećemo.
 


Mladi puni radosti, volje i entuzijazma te njihov scenski nastup i pjesma, nikoga nisu ostavili ravnodušnjim.  Najupečatljiviji dojam ostavili su  najmlađi „angeljekii“ koji su svojim recitacijama i pjesmom zasigurno "ugrijali" srca svih prisutnih.


 
Žive jaslice samo su dio velike manifestacije "Betlehem orehovički". U nedjelju 4. siječnja 2015. se u školi u Orehovici otvara 8. županijska izložba zagorskih jaslica i angeljeka. Betlehem Orehovički, tradicionalno završava Saborom angeljeka i prijatelja, te promocijom lista "Angeljek" koja će se održati 9. siječnja 2015. s početkom u 18 sati u OŠ Stjepana Radića Brestovec Orehovički.
 
Udruzi „Angeljeki“ iz Brestovca Orehovečkog želimo još puno godina uprizorenja Isusovog rođenja.
Darko Fiket i Marko Bilić,
župni medijski suradnici Tiskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije
 

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr