HR

Aktualnosti

Objavljeno: 02.10.2015.

Proslava "Stepinčeva" na Trnjanskoj Savici



Župa bl. Alojzija Stepinca na zagrebačkoj Trnjanskoj Savici u subotu, 3. listopada 2015., na godišnjicu proglašenja blaženim kardinala Alojzija Stepinca, proslavit će svečanim misnim slavljem 16. put svoju Župnu svetkovinu u predvorju Osnovne škole Jure Kaštelana, V. Ruždjaka 2A.

Na samu svetkovinu, u subotu,  3. listopada, u 11 sati svečano misno slavlje u školi predvodi mons. Ivan Miklenić, kanonik i glavni urednik Glasa koncila, uz pratnju Župnih zborova.

U srijedu, 30. rujna, u Župnom Pastoralnom centru, Z. Rogoza 1, započinje trodnevna duhovna priprava, koju će predvoditi vlč. Krunoslav Pačalat, župnik Župe bl. A. Stepinca, u Koprivnici. On će uz to predvoditi  i večernju sv. misu 3. listopada u 18,30 sati koju će pjesmom popratiti zbor mladih „Stepinčeva mladež“ iz Koprivnice.

U srijedu i petak program započinje molitvom krunice u 17,50 sati, dok u četvrtak započinje u 17 sati  euharistijskim klanjanjem. Svakog dana trodnevnice na misi će pjevati po jedan domaći Župni zbor, a vlč. Pačalat će nakon mise održati polusatno predavanje na temu braka i obitelji. Posebno su pozvane obitelji da se pridruže tom programu.

Pozivamo i sve štovatelje bl. Alojzija Stepinca, Trnjane i druge Zagrepčane, vjernike i sve ljude dobre volje da se pridruže ovom slavlju i molitvi za izgradnju Župne crkve na Savici.
Marija Znika, 
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda
Ispišite stranicu: