HR

Aktualnosti

Objavljeno: 24.11.2014.

Samoborci proslavili blagdan sv. Cecilije



Župljani Župe sv. Anastazije u Samoboru, predvođeni članovima župnih zborova, i ove su godine u subotu 22. studenog svečano proslavili blagdan sv. Cecilije, zaštitnice crkvenih pjevača i svirača.

Slavlje je započelo večernjom svetom misom koju je predvodio župnik preč. Davor Štuljan u zajedništvu sa župnim vikarom vlč. Josipom Čuligom i svećenikom u miru vlč. Valentinom Noršićem.

Preč. Štuljan je u propovijedi posebno podsjetio kako je Cecilija i u trenucima smrti svjedočila vjeru u jednoga Boga i tri božanske osobe. Naime, kada su u katakombama pronašli njezino mrtvo tijelo, ostalo je vidljivo kako na desnoj ruci ima ispružena tri prsta – znak Presvetoga Trojstva, a na lijevoj jedan – znak jednoga Boga. 

Poslije mise održan je prigodni koncert na kojem su prvo zapjevali najmlađi, dječji zbor „Samoborski krijes“, koji u župi djeluje nešto više od 40 godina te su uz njega odrastale mnoge genaracije malih Samoboraca.



Potom su zapjevali „Angeluši“, ženski vokalni anasambl, koji djeluje pet godina te Zbor mladih, uz koji su kroz gotovo trideset  godina, mnogi mladi postali zreli odrasli ljudi.

Na kraju, najavljujući svoj pedesetogodišnji jubilej, kojeg će proslaviti sljedeće godine, zapjevao je Veliki zbor. Svi oni, od djece predškolskog uzrasta, pa do najstarijih koji već više desetljeća pjevaju u čast Bogu, zračili su radošću zbog druženja kroz pjesmu s Gospodinom i svojim bližnjima.

Poslije koncerta  druženje je, ponovno uz pjesmu, nastavljeno u prostorijama pastoralnog centra.
 
Lovorka Grbac
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda
Ispišite stranicu: