HR

Aktualnosti

Objavljeno: 04.11.2014.

Nova mrežna stranica župe Soblinec

Župa Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Soblincu dobila je početkom ovog tjedna svoju mrežnu stranicu (www.zupa-soblinec.com), a izradili su je upravitelj župe Mario Pavić i informatičar za izradu web stranica Josip Šarić. Prema riječima vlč. Pavića, ovo je tek prva faza u izradi stranice, te će ona u budućnosti biti obogaćena i dodatnim rubrikama i sadržajima.

Na naslovnoj stranici u slikama je prikazana župna crkva izvana i iznutra, a ukratko su navedeni i povijesni podaci o župi koju je osnovao kard. Franjo Kuharić 1975. godine. U rubrici Novosti daje se pregled najznačajnijih događanja u Crkvi, a posebno u Zagrebačkoj nadbiskupiji, s posebnim podrubrikama namijenjenima pastoralnom djelovanju pape Franje i kardinala Josipa Bozanića.

Na stranici je određeni prostor rezerviran za aktivnosti zajednice mladih te vijesti iz života župe. Uz fotogaleriju, tu su i zanimljivosti te kratki povijesni prikazi vezani uz 5 kapela i jedno raspelo koji se nalaze na teritoriju župe.
 
Osobitost stranice je rubrika pod nazivom Sakramenti gdje je svaki sakrament protumačen kratkom katehezom, a dane su i konkretne upute za njihovo primanje. 
 
Na stranicu su dodane i poveznice na mrežne stranice Svete Stolice, Zagrebačke nadbiskupije, Pastorala mladih Zagrebačke nadbiskupije, Glasa koncila, Informativne katoličke agencije, Biblije online Kršćanske sadašnjosti te Liturgijskog kalendara Laudata. 
 
 
Verica Kraš Villa
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda
Ispišite stranicu: