HR

Aktualnosti

Objavljeno: 06.10.2023.

Svečano započinje devet prvih petaka u Gornjoj Stubici

Godine Gospodnje 2004. cijela Župa sv. Jurja u Gornjoj Stubici posvećena je Presvetom Srcu Isusovu. Svaka obitelj ima u svome domu spomen na tu posvetu - sliku Presvetoga Srca Isusova, a svakodnevno svoja srca sjedinjuje sa srcem našega Otkupitelja. S posebnim pijetetom i kršćanskom radošću, prisjećamo se posvete svih obitelji i preko sada svetoga pape Ivana Pavla II. koji je tom prigodom podijelio svoj Apostolski blagoslov koji se čuva na posebnom mjestu.



Kako bi se župa pripremila za proslavu 20. obljetnice posvećenja, koja će biti proslavljena u lipnju 2024. na svetkovinu Srca Isusova, hod kroz devet prvih petaka započinje u listopadu. Svaki prvi petak bit će prilika za svetu ispovijed, slavit će se svetu misu, a nakon mise bit će euharistijsko klanjanje.
 
Župnik preč. Nikola Jurković ističe: „Želio bih da svi zajedno, sve naše obitelji, sudjeluju u ovoj pobožnosti, a posebno da učimo djecu i mlade na koji se način aktivno živi vjera. Potrudimo se obnoviti naše predanje Presvetom Srcu Isusovu koje je sve ove godine bdjelo nad našim životima i obiteljima. Nastojmo svi zajedno dovesti svakog župljanina naše župe na ovu pobožnost kako bi zadobio posebne milosti.“



Pobožnost započinje u petak 6. listopada.

Raspored pobožnosti:
17 sati – prilika za svetu ispovijed (bit će više svećenika)
17:45 – zlatna krunica
18 sati – sveta misa
18:30 – klanjanje

Župa sv. Jurja, Gornja Stubica
Ispišite stranicu: