HR

Aktualnosti

Objavljeno: 10.10.2022.

Bogat hodočasnički vikend u Nacionalnom svetištu sv. Josipa

Tokom proteklog vikenda Nacionalno svetište svetog Josipa posjetili su mnogi hodočasnici. U petak 7. studenog svetom Josipu u Karlovcu došli su se pomoliti župljani Uzašašća Gospodinova iz Novog Travnika. U Josipovu svetištu slavili su misu koju je predvodio njihov župnik vlč. Marko Majstorović.



Školske sestre franjevke Splitske provincije Presvetog Srca Isusova predvođene svojom provincijalnom poglavaricom s. Lidijom Bernardicom Matijević otvorile su hodočasnički dan svetom Josipu u subotu 8. listopada 2022. godine. Sudjelovale su na misnom slavlju koje je predvodio mons. Antun Sente, ml., rektor Josipova svetišta.



Članicama društva "Hrvatska žena" iz Vinkovaca misno je slavlje predvodio vlč. Zlatko Golubić, umirovljeni svećenik. U popodnevnim satima istoga dana karlovačkoj hodočasničkoj rijeci pridružili su se hodočasnici župe svetog Ivana Krstitelja u Kaštel Starom koje je vodio njihovi župnik don Franko Prnjak, zatim hodočasnici iz Zadra predvođeni s. Danilom Dizdar, te župljani svetog Martina iz Marinske Vesi predvođeni svojim župnikom vlč. Ivicom Šimunovićem. Don Tomislav Zečević doveo je svetom Josipu župljane svetog Izidora ratara iz Skrada i svetog Nikole biskupa iz Brod Moravica.



Jutarnju misu u Josipovu svetištu predvodio je dr. sc. Krunoslav Novak, generalni tajnik HBK i profesor na HKS-u. Podnevnu misu predvodio je fra Radovan Ćorić koji je doveo hodočasnike iz Hrvatske katoličke misije iz Beča.



Svečano misno slavlje kao zahvala za plodove zemlje istog dana navečer predvodio je vlč. Josip Čulig dovevši svetom Josipu župljane župa svetog Ivana Krstitelja – Lug Samoborski i Duha Svetoga – Noršić Selo, te svete Anastazije – Samobor, s članovima udruge Ekosspiritus i Etno fletno. Zbroj hodočasnika koji su došli u organiziranom zajedništvu i onih koji su došli kao obitelj ili pojedinačno tokom proteklog vikenda bilo je više od 1000. Sve ih dočekao mons. Antun Sente, ml. rektor Svetište zajedno sa svojim suradnicima vlč. Zlatkom Golubićem, umirovljenim svećenikom, te sestrama redovnicama iz Družbe Kćeri Božje Ljubavi, volonterima, Josipovim radnicima. (as)


Ispišite stranicu: