HR

Aktualnosti

Objavljeno: 15.02.2020.

Na Trnjanskoj Savici bolesničko pomazanje i kontrola tlaka i šećera u krvi

I ove godine uoči Svjetskoga dana bolesnika i Gospe Lurdske u subotu 15. veljače bila je, u Župi bl. Alojzija Stepinca na Trnjanskoj Savici pod svetom misom prije podne, mogućnost primanja bolesničkoga pomazanja.  Na ovu se mogućnost odazvalo 279 osoba različite dobi koje su primile bolesničko pomazanje, što je u odnosu na prethodne godine kada ga je primalo stotinjak župljana,  iznimno velik porast.



Župnik vlč. Antun Vukmanić  u propovijedi je, uz ostalo, podsjetio na blagotvorne učinke bolesničkoga pomazanja koje i liječi i olakšava raznovrsne tegobe bolesnih. Podsjetio je župljane da oni u zdravstveno kritičnim situacijama, i posebno njihovi stariji i bolesni ukućani,  pravodobno prime bolesničko pomazanje  kako ih smrt ne bi zatekla nepripravne, što  se uglavnom događa, jer mnogi računaju da se ima vremena, a onda ih smrt iznenadi.



Uz podršku župnoga Caritasa župljani su jutro prije svete mise imali prilike doživjeti i djelatnu ljubav i skrb medicinskoga osoblja Župe: prekontrolirati svoj krvni tlak i šećer u krvi te čuti savjete iskusnih medicinskih djelatnica. Tu  je mogućnost iskoristilo 45 župljana, među kojima su otkriveni novi slučajevi zanemarene hipertenzije i visoke razine šećera u krvi.



Marija Znika, župna medijska suradnica Tiskovnoga ureda
Ispišite stranicu: