HR

Aktualnosti

Objavljeno: 14.12.2019.

Neka nas razveseli Evanđelje!



Tradicionalni adventski susret osoba s invaliditetom u organizaciji zagrebačkog Caritasa održan je u petak 13. prosinca u Brezovici. Na susretu je bilo stotinjak osoba koje nisu u institucionalnoj skrbi Caritasa, pokretni korisnici na institucionalnom smještaju u Kući bl. Alojzija Stepinca te korisnici poludnevnog boravka u toj kući. Susret je započeo euharistijskim slavljem koje je predvodio umirovljeni svećenik vlč. Josip Babić, dok je pjevanje predvodio zbor »Marija« iz Kupinca, koji je i poslije svete mise otpjevao još nekoliko prigodnih pjesama.



U duhu radosnog adventskog iščekivanja blagdana Kristova rođenja, Božića, velečasni Babić okupljene vjernike u homiliji je poticao na radost i zahvalnost - na radost koja izvire iz kršćanske vjere i na zahvalnost Bogu na tolikim dobročinstvima kojima svakog čovjeka svakodnevno obasipa. »Blago nama što vjerujemo - uz sve poteškoće i križeve!«, uskliknuo je propovjednik, potkrijepljujući svoju tvrdnju rezultatima jednog istraživanja o povezanosti vjere i radosti, provedenim među mladima u Njemačkoj. »Neka nas razveseli evanđelje da ne budemo tjeskobni i zabrinuti!«, pozvao je misnik okupljene, ohrabrujući ih pritom da sve svoje brige povjere Bogu, s djetinjim pouzdanjem u njegovu očinsku dobrotu, koju kao Stvoritelj pokazuje i prema onim bićima, koja su u ljudskim očima neznatna, a neki bi rekli i nevrijedna. Zaključio je zatim da bi vjerniku, kršćaninu, jedina briga trebala biti ona za čistoću vlastita srca i da Bogu zahvaljuje, te da ruke ispunja blagom dobrih djela.



Na završetku duhovnog dijela programa, uime ravnateljice Caritasa Zagrebačke nadbiskupije s. Jelene Lončar, sve okupljene u sportskoj dvorani Kuće bl. Alojzija Stepinca srdačno je pozdravila Suzana Horvat Kutle, voditeljica Kuće.

Uz zakusku, pjesmu i ples, dobro raspoloženje na Adventskom susretu osoba s invaliditetom nastavilo se i poslije misnoga slavlja zabavnim programom u kojemu je nastupio glazbenik Tomislav Brajša. Teže pokretnim korisnicima i onima u kolicima u plesu su pomagali, uz Caritasove zaposlenike, i volonterke iz Udruge »Kolajna ljubavi«. Sve osobe s invaliditetom, koje su dobile pozivnice na ovaj susret, na početku zabavnoga dijela programa dobile su i poklon-pakete s higijenskim i prehrambenim proizvodima, koje je za njih pripremio Caritas Zagrebačke nadbiskupije.

Stjepan Moškatelo, CZN

Ispišite stranicu: