HR

Aktualnosti

Objavljeno: 13.12.2019.

Najava prodaje božićnih drvaca u sklopu humanitarnog programa „Za 1000 radosti – Probudi dobro u svijetu!“


Hrvatski Caritas u subotu 14. prosinca 2019. na Trgu bana Jelačića u Zagrebu u sklopu tradicionalnoga humanitarnog programa „Za 1000 radosti – Probudi dobro u svijetu!“ u suradnji s Hrvatskim šumama prikuplja sredstva za najsiromašnije obitelji u Hrvatskoj

U sklopu 18. nacionalnoga humanitarnog programa «Za 1000 radosti – Probudi dobro u svijetu »  Hrvatski Caritas u suradnji s « Hrvatskim šumama » i Gradom Zagrebom organizira promotivno-humanitarni događaj u sklopu kojega će se Zagrepčankama i Zagrepčanima u subotu 14. prosinca od 8 do 14 sati na Trgu bana Jelačića – oko spomenika – nuditi božićna drvaca kako bi se prikupila pomoć  za siromašne obitelji diljem Hrvatske.  Nabavljajući drvca s korijenom, građani skrbe za vlastitu obitelj, pomažu obiteljima u potrebi ali i podupiru očuvanje zelenih resursa Hrvatske. Ukupno će u subotu na Trgu bana Jelačića biti ponuđeno 200 drvaca obične smreke, Pančićeve omorike i srebrne smreke od 100 do 150 cm i to po cijeni od 100 do 170 kuna. Za svako drvce moguće je dati i više od predloženog iznosa, ali i kupiti ga te namijeniti obitelji u potrebi.

Volonteri Hrvatskog Caritasa: članovi Franjevačkoga svjetovnog reda i Frame te učenici Nadbiskupske klasične gimnazije (NKG) pomagat će Zagrepčankama i Zagrepčanima da izaberu božićno drvce za svoj dom, odnijeti im ga do prijevoznog sredstva a, za one kojima je to nužno, omogućen je i besplatan prijevoz drvaca do kućnih vrata.

Hrvatski će Caritas na prigodnim štandovima nuditi i svoje promotivne materijale: narukvice, privjeske, kartice, šalice i vrpce a dobrovoljni prilozi namijenjeni su također siromašnim obiteljima. Učenici NKG-a na svojem će štandu građanima predstaviti svoj projekt Od malih stvari se kreće, a male stvari kreću od tebe i inicijative vezane uz prekomjerno služenje mobitelima te razvrstavanje i recikliranje otpada.

Ovom događaju na Trgu bana Jelačića, uz medijsko pokroviteljstvo Hrvatske katoličke mreže, kao gosti-podupiratelji-promotori potporu će – uz zagrebačkog gradonačelnika gospodina Milana Bandića sa suradnicima, predstavnika Ministarstva znanosti i obrazovanja, Damira Miškulina, voditelja Uprave šuma Podružnica Zagreb – među ostalima dati i Zlatko Dalić, izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije, Ana Konjuh, hrvatska teniska FED Cup reprezentativka, Marija Anzulović, bivša odbojkaška reprezentativka i trenerica te Ante Cash i Marin Periš iz « Božanstvene komedije », a očekujemo i simpatizere i podupiratelje iz svijeta svijeta umjetnosti, medija i znanosti.

Tijekom višesatnog programa, koji medijski prati Hrvatska katolička mreža, Zagrepčanke i Zagrepčane će animirati i s gostima prigodno razgovarati Tanja Maleš, urednica i voditeljica na Hrvatskome katoličkom radiju. 

KONTAKT: Boris Peterlin 015635046, 091 2635011, boris.peterlin@caritas.hr
Ispišite stranicu: